Branka Veselinović

105, pa opet: Na 104. rođendan otkriva tajnu dugovečnosti

Autor:

16.09.2022 16:30

Foto:

Foto:

Dramska umetnica Branka Veselinović proslavlja danas 104. rođendan i otkrila svoj tajni recept za dug i uspešan život



Najstarija srpska glumica Branka Veselinović nastavlja da pomera granice i postavlja nove rekorde: proslavivši 104. rođendan danas, postala je jedna od najstarijih živih dramskih umetnica u svetu. Uz želje da što duže bude sa nama, Branka, puna optimizma, na 104. rođendan otkriva tajnu dugovečnosti

Pročitajte Drama u domu Branke Veselinović: Najstarija srpska glumica na meti lopova

Život može biti sladak, tvrdi naša slavna glumica Branka Veselinović. Dane provodi po ustaljenom rasporedu: svakog jutra ustaje u šest, a uveče sluša muziku i gleda televiziju u nastojanju da nauči još nešto.

 

- Trudim se da godine ne osećam. Gimnastika je obavezna svaki dan, mora da se odradi i u ležećem i u stajaćem položaju. Gledam televiziju, volim da čujem lepe stvari, slušam muziku. Dobro vidim i čujem i ne stidim se da se pojavljujem na javnim mestima. Pišem, dišem, slikam, radim i ne mislim da mi je kucnuo čas odlaska. Stalno imam kontakte s ljudima i neka posla. Mnogo je ljudi po domovima, nevidećih, ili onih koji su čitav život u kolicima. Obilazim ih i dan-danas, jer treba im svakodnevno obogatiti život - poručuje Branka.

 

Dodaje da je uvek bila disciplinovana i vrlo strpljiva glumica.

- Nikad mi nije bilo teško da na probama ponavljam scene i po 20 puta, sve dok reditelj ne bi bio potpuno zadovoljan. Ako ste se već prihvatili nekog zadatka, morate ga uraditi lepo i dati sve od sebe. Iskreno, nisam ni kuvarica, ni kolačarka, ali sam se snašla.

U dugoj karijeri odigrala je više od 40 uloga na sceni svog matičnog Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a za ulogu Gine u Nušićevoj “Ožalošćenoj porodici” dobila je Sterijinu nagradu.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading