Elizabeta Druga

Ko je bio uz kraljicu kad je umrla

Autor:

09.09.2022 19:00

Foto:

Foto:

Na samrtnoj postelji, pored britanske kraljice Elizabete bile su samo dve osobe



Kraljica Elizabeta Druga preminula je juče u 97. godini. Poslednje sate života provela je u svom zamku Balmoral u Škotskoj, a britanski mediji danas otkrivaju ko je bio uz kraljicu kada je umrla.

Pročitajte Poslednja fotografija: Trag na ruci ukazao na smrt

Na samrtnoj postelji, pored nje, bio je njen sin i naslednik - kralj Čarls Treći. Zajedno sa svojom mlađom sestrom, princezom Anom, bio je pored majčinog kreveta dok nije izdahnula. Ostali članovi kraljevske porodice nisu na vreme stigli u Škotsku.

Prinčevi Vilijam, Edvard i Endru došli su neposredno posle smrti, a princ Hari tek uveče, nekoliko sati nakon što je vest o kraljičinoj smrti objavljena u medijima.

Guliver Getty Images

 

Kako pišu britanski mediji, Čarls je juče ujutru otišao u Balmoral, nakon što su ga lekari obavestili da je kraljici ostalo još nekoliko sati života, a onda su i svi stariji članovi porodice pozvani da što pre dođu i oproste se od nje. Budući da su u trenutku smrti u sobi bili samo Čarls i Ana, prema nezvaničnim informacijama, Ana mu je odmah nakon što je kraljica zauvek sklopila oči poljubila ruku kao novom kralju. Isto su uradila i dva mlađa brata, po dolasku u Balmoral, kao i sin, novi prestolonaslednik Vilijam.

Getty Images

 

Podsetimo, nakon smrti kraljice Elizabete Druge, koja je na tronu provela sedam decenija, njen sin Čarls Treći je automatski postao novi kralj.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading