Borivoje Bora Kandić

Žalosna sudbina velikog glumca: Čistio kafić da bi preživeo

Autor:

22.07.2022 15:30

Foto:

Foto:

Tragična sudbina glumca Borivoja Bore Kandića



Svi smo već zaboravili na tragičnu sudbinu glumca, jednog od najdarovitijih u svojoj generaciji, koji je do kraja devedesetih ostvario niz velikih uloga na filmu, televiziji i u teatru. Borivoja Boru Kandića najpre znamo po ulozi Vuka Karadžića u istoimenoj seriji TV Beograda.

Kada je 1987. zablistao u ulozi Vuka Karadžića u seriji koja je obarala sve rekorde gledanosti u bivšoj Jugoslaviji, činilo se da su glumcu Borivoju Kandiću sva vrata širom otvorena. Pred kraj života, posle niza životnih brodoloma, ovaj dragi čovek živeo je tako što je svakog jutra čistio u jednoj kafani na Zelenom vencu.

Izgubljeni talenat kakav se jednom rađa: Napustio nas je Borivoje Bora Kandić!

 

Dalibor Danilović

 

- Pomažem prijatelju u ovom kafiću, u jednu ruku se i družimo, a i on mi daje malu naknadu. Dođem svako jutro pre osam, malo počistim, pripremim stolove pre nego što pristignu gosti. Nije to mnogo posla, niti nešto od čega bih mogao da živim. Mene izdržava majka. Od njene penzije preživljavam. A živim sam, sa psom, od kada sam se razveo – otkrio nam je Bora nekoliko meseci pre nego što je preminuo 7. decembra 2020. u 59. godini života.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading