Branislav Lečić

Posle optužbi Danijele Štajnfeld: Život mi je stao

Autor:

21.06.2022 14:40

Foto:

Foto:

Glumac Branislav Lečić u prvoj ispovesti posle odbacivanja tužbe za silovanje objašnjava da je prolazeći kroz najteži period shvatio ko mu je prijatelj, a ko nije, i kako se osećao kad pojedine kolege nisu htele da dele scenu s njim



Glumac Branislav Lečić (66) se posle agonije koju je proživeo tokom proteklih meseci zbog lažnih optužbi da je silovao glumicu Danijelu Štajnfeld polako vraća u normalan život. Sa gustom sedom bradom, koju je pustio zbog uloge u seriji Radoša Bajića “Heroji Halijarda”, priznaje da je svesno odabrao da se u prethodnom periodu povuče, dok ne dobije dokaze o nevinosti, kako nikoga ne bi doveo u neprijatnost.

Nije glumio ni u pozorištu niti je snimao serije, a kolege koje ga dobro poznaju bile su ubeđene da je nevin. Raduje se povratku u teatar, pre svega predstavama koje igra u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Kolege koje nisu htele da stanu s njim na scenu Beogradskog dramskog pozorišta, u predstavi "Kad su cvetale tikve" bile u manjini.

- Manji deo ansambla, uglavnom onaj mlađi, podlegao je medijskoj frci koja je nastala, dok starije kolege, koje me dugo znaju, nisu nasele.

Pročitajte i: Ovakvog ga nikad nismo videli- Promenio lični opis

Ana-Marija Jovanović

 

Posle svega što je doživeo, glumac se pita šta je sa lažnom prijavom, jer da je kriv, za takvo delo sigurno bi bio u zatvoru.

- Istina je istina i ne može da se lažira, a za krivično delo mora da odgovara čovek koji ga je počinio. Ali šta je sa lažnom prijavom? Život mi je bukvalno stao prethodnih meseci, tek sad se polako i sporo ponovo pokreće. Doživeo sam ozbiljne emotivne i mentalne traume, da drhtim nad svojom decom i porodicom, da moja profesija trpi, da posle 46 godina rada budem negiran, kao da imam krst preko lica, što ničim nisam zaslužio. I ko će da mi vrati to vreme? “Kleveta je kad prospeš jastuk s perjem, a demanti je kad skupljaš perje”, govorio je Nikola Pašić. Pa ga ti skupi, ako možeš. Ova situacija naterala me je da se dobro zamislim, ali sam i uvideo ko mi je pravi prijatelj, a ko nije, ko je čovek, a ko nije.

Ana-Marija Jovanović

 

 

Situacija kroz koju je prošao naučila ga je da ubuduće privatni život zaista čuva od javnosti, jer mu je sve ovo nanelo dosta bola.

Kompletan ekskluzivni intervju pročitajte u novom broju Glorije!

 

 

Komentari. (0)

Loading