Mirjana Bobić Mojsilović

Spisateljica doživela duplu sreću: Razlog je OVO, i oduševiće vas

Autor:

09.06.2022 18:41

Foto:

Foto:

Mirjana Bobić Mojsilović doživela je veliku sreću, evo šta je razlog



Spiasateljicu Mirjanu Bobić Mojsilović nikada nećete videti bez dve stvari: ogrlice i osmeha na licu. Ovoga puta je možda bila malo zbunjena zbog sagovornika koji se ne vidi na slici, ali sreća nije izostala, a to potvrđuje i njen opis na najnovijoj fotografiji.

Naime, ona je srela dvojicu odžačara koji su pritom i blizanci i zovu se Dalibor i Davor. Po verovanju kada sretnemo odžačara znači da ćemo doživeti nešto lepo i imati sreću, Mirjana je srela dvojicu odžačara, što bi značilo da s enjena sreća duplira. Ona je i ovaj sećni trenutak obeležila fotogrfijom.

Pročitati i: Fotografija koja joj uvek izmame osmeh na lice - Mirjana Bobić objavila sliku staru dve decenije

 

Postoji nekoliko priča zašto baš odžačar donosi sreću.

Prema jednoj priči koja je nastala 1529. godine kada su Osmanlije izvršili opsadu Beča, jedan odžačar je video turske trupe koje se približavaju Beču i obavestio nadležne. Zahvaljujući njemu, Beč je odbranjen od Osmanlija, a odžačari su postali simbol sreće. Druga priča koja je vezana za jednu groficu koja je pripremala veliku proslavu. Kada je sve već bilo spremno, iz kamina je počeo da izlazi crni dim i polako, ali sigurno ispunjavao je ceo dvor. Međutim, u tom trenutku dva odžačara pritekla su grofici u pomoć – očistili su dimnjak i tako spasili zabavu. Grofica je od tada svima pričaka kako odžačari donose sreću.Treća priča o odžačarima slična je drugoj, ali u sebi ima i logike i verovanja. Kada je dimnjak zapušen, dim se vraća u kući, što znači da dom “ne diše” dobro, dim se zadržava unutra, čime se zagađuje domaćinstvo, a time se i negativna energija taloži. Logično je da, kada odžačari urade svoj posao i očiste odžak, dim izlazi napolje, što u tom trenutku predstavlja čišćenje i osobađanje doma od zlih i negativnih sila.

kada sretnemo odžčara treba se uhvatiti za duge, zašto?

Ustaljena je navika kod onih koji veruju da odžačar donosi sreću, da se u trenutku kada vidimo odžačara odmah uvatimo za dugme. Dugme predstavlja “magični krug” sreće, neku vrstu amajlije, koju je, da bi nam se ispunila želja, trebalo protrljati prstima kada vidimo odžačara.

 

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading