Princ Filip

"Izražavam poštovanje ocu": Prve reči naslednika srpske krune

Autor:

11.05.2022 20:00

Foto:

Foto:

Princ Filip Karađorđević oglasio se prvi put nakon abdikacije svoga brata



Princ Filip Karađorđević oglasio se prvi put nakon infromacije da je njegov brat princ Petar abdicirao i odrekao se prava prerogativa koja mu pripada.

On je podelio na Tviteru saopštenje u kojem navodi da je prisustvivao abdikaciji svog brata u Sevilji u Španiji i da je takav potez princa Petra rezultat dugog razmišljanja.

Kako je naveo, takvim potezom automatski sve obaveze i dužnosti prelaze na sledećeg u liniji nasleđivanja, tačnije na njega. 

- Poštujući odluku mog starijeg brata, preuzimam dužnost i odgovornost koju podrazumeva titula Princa-Naslednika, prihvatam sve dužnosti i obaveze koje su mi tim činom došle i svestan sam najveće časti koja mi je time učinjena -  naveo je u saopštenju princ Filip.

Objasnio je da se nakon abdikacije nije oglašavao jer je želeo da nekoliko dana njegova porodica provede u tišini i razmišljanju, kao i da dođe do razumevanja u porodici i među narodom.

- Obavezujem se da ću živeti i boriti se za sreću i napredak Srbije i svih koji poštuju dinastiju Karađorđević - zaključio jeon. 

Sipod je saopštenje princa Filipa u celosti:

 

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading