Otvorio dušu

Opet sam učio da hodam: Detalji nove knjige Žarka Lauševića

Autor: Gloria.rs

09.05.2022 17:00

Foto: Vesna Lalić

Foto: Vesna Lalić

Proslavljeni dramsku umetnik i pisac Žarko Laušević uskoro objavljuje četvrtu knjigu, u kojoj je opisao dane posle odsluženja zatvorske kazneProslavljeni dramski umetnik Žarko Laušević objaviće novu knjigu o svom životu. Posle tri knjige ispovesti pod zajedničkim podnaslovom “Dnevnik jedne robije”, Lauš u ovoj knjizi ispisuje dane svog života na slobodi posle više od četiri godine i sedam meseci provedenih u nekoliko zatvora Crne Gore i Srbije. Evo i jednog detalja iz nove knjige:

Pročitaj i - Nežno sećanje: Žarko Laušević nije video majku 13 godina

- Ti prvi dani, nedelje, van zatvorskih zidina, spuških, zabelskih, ili onih najsumornijih, u Centralnom zatvoru, mogli bi da stanu u jedan jedini Arsenov stih: “Kao poslije bolesti, opet učim jesti, hodati...

Ovako počinje knjiga “Padre, idiote!” glumca i pisca Žarka Lauševića u izdanju beogradske Hipatie koja će biti predstavljena krajem meseca u Beogradu.

Foto: Vesna Lalić

 

Šta je sačekalo Žarka Lauševića kada je stigao u Beograd? Kako je i zbog čega otišao u Njujork? Pred čitaocima će se naći izuzetno zanimljiva, provokativna i dokumentarno uverljiva ispovest koja se čita u dahu, poput svih prethodnih knjiga ovog autora.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading