Postoji i dobra vest: Brus Vilis ponašao se herojski

Autor:

26.03.2022 18:00

Foto:

Foto:

Prema sve glasnijim pričama, holivudski šmeker Brus Vilis bori se s početnim oblikom demencije, zbog čega poslednjih godina prihvata uloge u filmovima koji ne dolikuju njegovom statusu superstar



Otkako su pre sedam-osam meseci po holivudskim kancelarijama i studijima krenula šuškanja da je karijera superzvezde Brusa Vilisa (66) u strmoglavom padu zbog početne faze demencije, svi su počeli da obraćaju pažnju u kakvim filmskim ostvarenjima se pojavljuje poslednjih godina. Površnom analizom došlo se do zaključka da su manje-više u pitanju niskobudžetni filmovi s naivnim, gotovo banalnim zapletima kojima glumački veteran pojavljivanjem daje “na težini” i legitimitetu. Verujući kako su to samo naklapanja sujetnih i netalentovanih, šuškanja smo arhivirali u zaborav, tamo gde im je i mesto.

Ipak, nedavno javno obraćanje reditelja Meta Eskandarija, u čijem svakom filmu je od 2019. igrao akcioni heroj (“Trauma Center”, “Survive the Night”, “Hard Kill” i “Wire Room”), ponovo je aktuelizovalo temu da verovatno svedočimo kraju jedne, po svemu do sada urađenom, velike karijere.

Pročitajte Brus Vilis doživeo neprijatnost: Glumac izbačen iz apoteke, a razlog je neverovatan!

gettyimages

 

- Da, istina je da je Brus postao dementan. Režirao sam četiri filma s njim pa znam situaciju iz prve ruke. Tužno je kada gledate kako legenda poput Brusa propada pred vašim očima. Video sam sve to dok sam radio s njim poslednjih nekoliko godina - naveo je reditelj filmova skromnih umetničkih dometa koje najčešće klasifikujemo u fioku “B produkcije”.

POSTOJI I DOBRA VEST

Magazin OK! ustvrdio je da je Vilis još 2015. viđen sa slušalicama koje je koristio kako bi se prisetio teksta, za vreme svog debija na Brodveju u predstavi “Mizeri”. A jedan od članova ekipe filma “Glass” Najta Šjamalana iz 2019. ispričao je da se Brus ozbiljno mučio tokom rada na ovom ostvarenju.

- Dok smo snimali “Glass”, stavljali su mu velike panoe s jednom-dve rečenice teksta koje je pokušavao da upamti. Bilo je tužno. U većini scena je bio sa kapuljačom. Na setu se nije nasmešio i uvek je bio u pratnji asistenta koji mu je pomagao da hoda. Dobra vest je da mu, iako postoji stvarna zabrinutost zbog demencije, to uglavnom nije smetalo da izvrši filmske zadatke. Nijedan dan kašnjenja nismo imali zbog njega. Svestan je svega i ponašao se herojski. Zahvaljujući novim tehnologijama, poput nevidljivih slušalica, glumac njegovog kalibra neće izgubiti ritam - rekao je neimenovani očevidac navodne Vilisove demencije.

Pročitajte Tuga: Brus Vilis teško bolestan

Profimedia

 

Pojedini američki portali i tabloidi tvrde da akter mnogih kultnih filmova, kao što su “Umri muški”, “Petparačke priče”, “12 majmuna”, “Šesto čulo”, “Armagedon” i “Peti element”, poslednjih godina prihvata svakojake uloge, čak i one koje su daleko ispod njegovog renomea, u strahu da će zbog progresivne demencije uskoro morati da se povuče sa velikog ekrana. U prilog takvim razmišljanjima ide činjenica da je samo ove godine snimio ili namerava da snimi čak devet filmova. 

Kako se retko pojavljuje u javnosti, teško je na osnovu glasina i poluinformacija nagađati u kakvoj je formi policajac Džon Maklejn. Ono što se zna i što je proverljivo jeste da svaki slobodan dan provodi sa suprugom Emom Heming Vilis i njihovim kćerkama Mejbel i Evelin.

Boris Jakić

Autor

Komentari. (0)

Loading