Nepokolebljiv stav

Novak spreman da se odrekne svega: Žrtvovaću trofeje ako se zahteva vakcina!

Autor:

15.02.2022 10:30

Foto:

Foto:

Novak Đoković vakcina - tema koja je jedna od najaktuelnijih u svetu sporta



Čitava situacija koja se dogodila u Melburnu pokrenula je niz ozbiljnih diskusija, a u svakoj je u centru zbivanja bio najbolji svetski teniser Novak Đoković

Nole je poznat po svojim nepokolebljivim stavovima, te je baš zbog toga u izuzetno teškoj situaciji kada govorimo o vakcini i nastavku pohoda na prestižnu titulu najboljeg ikada.

Pročitajte Nadal odneo pobedu na Australijan openu: Poruka Novaka Đokovića je za pamćenje

Getty Images

 

Novak Đoković - vakcina

Prvi teniser sveta nedavno je u ekskluzivnom intervju za BBC istakao da nema veze sa antivakserima, ali da podržava pravo pojedinca na izbor.

Upitan da li je spreman da žrtvuje učešće na takmičenjima poput Vimbldona ili Rolan Garosa zbog ličnog stava o vakcinaciji, Đoković je bio prilično direktan:

- Da, to je cena koju sam spreman da platim - rekao je Novak.

Pročitajte Glasna podrška za Noleta sa svih strana: Zašto se ne oglavaša Janko Tipsarević

Profimedia

 

U daljem razgovoru Đoković je rekao da se nada da će se zahtevi za vakcinacijom za određene turnire promeniti, dodavši da se nada da će 'moći da igra još mnogo, mnogo godina'. Međutim, isto tako je otkrio i da je spreman da žrtvuje karijeru zarad svojih stavova, a na pitanje zbog čega je to tako, Nole je dao zanimljiv odogovor.

- Zato što su principi donošenja odluka o mom telu mnogo važniji nego bilo koja titula i bilo šta drugo. Trudim se da budem u skladu sa sopstvenim telom što više mogu - zaključio je najbolji svetski teniser.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading