Ovako izgleda Maja s kojom je Marko Živić proveo poslednjih deset godina

Autor:

17.01.2022 15:56

Foto:

Foto:

Posle smrti brata, našeg istaknutog dramskog umetnika Marka Živića, Nevena Živić pokušava da se navikne na novu realnost, što nije jednostavan poduhvat pošto delom bića veruje da će ga ponovo ugledati



Vreme sporo teče posle velikih lomova i gubitaka. Neke rane nikada ne zacele, svesna je toga lektorka Nevena Živić (54), sestra nedavno preminulog dramskog umetnika Marka Živića. Dugo mi je trebalo da je ubedim da javno govori o bratu. Živimo kraj civilizacije u kojoj debeli sloj zaborava pokriva one najbolje koji su nas napustili. A Marko je otišao preko reda, 14. oktobra u 50. godini. Kao da je žurio da stigne u nebeski glumački bife u kome su oni koji su imali viškove talenta, duše i srca. Postoje događaji posle kojih više nikada nismo isti. Oni koji nas obeleže zauvek. Tako i Nevena pokušava da se navikne na novu realnost.

Pročitajte i Najradije bih da ti kažem koliko sam te voleo - Potresan oproštaj Bjele od Marka Živića

Jelena Jovanov

 

S godinama, Marko se sve češće vraćao rodnom Kruševcu. Magnetno polje Morave i Lazarice snažno ga je privlačilo u svoje skute.

- Ponovo se povezao sa starim prijateljima, blisko sarađivao sa upravnikom Kruševačkog pozorišta Branislavom Nedićem, družio se sa familijom koja nam je preostala. Tamo se osećao slobodno. U Kruševcu je pronalazio mir koji u ovom ludom Beogradu nije mogao da ima. Želeo je da se oduži na neki način sredini iz koje je potekao. Prošle godine za Badnje veče otišli smo ispred Crkve Lazarice na loženje badnjaka. Bili smo srećni. Sneg je padao. “Moram da pozovem Maju da joj kažem kako lepo pada sneg”, rekao mi je i okrenuo svoju emotivnu partnerku.

Pročitajte i Dani kada smo se samo smejali - Setna fotka Milice Milše i Marka Živića nateraće vam suze na oči

Foto: Gloria Magazin

 

Iako je bio veliki emotivac, Marko svojim ličnim dramama nije opterećivao okolinu. Samo oni koji su ga najbolje poznavali mogli su da primete na njegovom licu tugu ili brigu.

- Najžalije mi je budućnosti koja se neće ostvariti. Mogao je još mnogo toga da uradi. Reagovao je na svačiju nepravdu, pokušavao da reši tuđe probleme. Svoje je nosio u sebi. Dešavalo se da oseća da je zaboravljen, skrajnut, da može da pruži više na filmu, televiziji i u pozorištu. Nije o tome pričao, trudio se da šalom i smehom maskira neraspoloženje kada bismo primetili da ga nešto muči. Imao je sreću da poslednjih deset godina provede s Majom. Ona je bila njegova sigurna luka. Bio je veoma vezan i za moju kćerku Danicu. Voleo je ljude, a i oni njega. Toga sam u potpunosti postala svesna kada nas je napustio - konstatuje Nevena Živić.

Foto: Gloria Magazin

 

 

Ceo intervju pročitajte u novoj Gloriji!

 

 

Boris Jakić

Autor

Komentari. (0)

Loading