Kraljica daje, kraljica uzima: Elizabeta oduzela sinu titule i počasti

Autor: Gloria.rs

14.01.2022 13:00

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Drugi sin engleske kraljice, princ Endru više neće obavljati nikakve zvanične dužnosti zbog seksualnog skandalaBritanska kraljica Elizabeta II oduzela je sinu, princu Endruu vojne titule zbog slučaja seksualnog zlostavljanja. Vojna odlikovanja princa Endrua i kraljevsko pokroviteljstvo vraćeni su kraljici, uz njeno odobrenje i saglasnost.

Pročitaj i - Tragedija na kraljevskom dvoru: Njen odlazak ostavlja veliku prazninu

Vojvoda od Jorka neće više preduzimati nikakve javne dužnosti i braniće se protiv građanske tužbe u SAD kao fizičko lice, saopštila je Bakingemska palata.

Getty Images

 

Izvori bliski palati potvrdili su za britanske medije da princ više neće koristiti titulu “Njegovo kraljevsko visočanstvo” ni u kakvom zvaničnom svojstvu. Neće obavljati nikakve javne dužnosti nakon što se povukao u novembru 2019. godine.

Getty Images

 

To dolazi nakon što je Virdžinija Gifr rekla da ju je kraljičin drugi sin seksualno zlostavljao u tri navrata dok je imala 17 godina. Endru je oštro demantovao te tvrdnje. Nadao se da će slučaj biti zaustavljen nakon što je tvrdio da je gospođa Gifr potpisala svoje pravo na tužbu prema uslovima nagodbe. Ali izgleda da će slučaj dospeti na sud.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading