Potresne slike: Slavna srpska glumica redovna korisnica narodne kuhinje

Autor:

09.01.2022 11:15

Foto:

Foto:

Glumica Vesna Pećanac proživljava najteži period u svom životu, a fotografije koje su nedavno osvanule na društvenim mrežama pokrenule su žustru raspravu.



Društvenim mrežama nedavno su krenule da kruže fotografije supruge premiunlog filmskog reditelja Živka Nikolića, Vesne Pećanac, koje su pokrenuležustru raspravu o tretmanu glumaca u penziji.

Naime, jedan od korisnika pomenutih mreža objavio je niz fotografija uz konstataciju: - Redovna korisnica kuhinje Verskog dobrotvornog starateljstva. Da li prepoznajete ženu na ovim fotografijama - Upitala je jedna od korisnica mreža svoje pratioce.

Pročitajte i Vesnu Pećanac udario automobil: U bolnici saznala da ima i koronu

Na fotografijama je bila, pretpostavićete, Vesna Pećanac, zavijena u maramu s tužnum izrazom na licu.

Uprkos činjenici da se Vesna ostvarila u brojnim ulogama kako na filmu i televiziji, tako i na daskama koje život znače. Bila je udata za poznatog reditelja, Živka Nikolića, no nakon njegove smrti njen život pretvorio se u pravi pakao.

- U vreme bombardovanja Živko je iščileo. Osetila sam ogroman bol, preveliku tugu. Jedan sin otišao je da se monaši. Rekao je: “Meni su svi bedemi srušeni”. Ostala sam da zurim u zid, pala u depresiju. Nekada smo bili velika, vedra, složna i mnogoradna porodica... Nisam mogla da igram, zatražila sam penziju. Posao komičara je da daruje radost ljudima, a ja nisam više imala radosti. Penzija - sedam hiljada dinara. Bili smo gladni. Mislila sam da sam zbog toga potpuno izgubila memoriju. Jedna milosrdna šefica u samousluzi u blizini kuće godinama nam je hranu davala na kredit, volela je Živkove filmove. Još je bio živ. Sećam se da sam jednom dobila neki novac, i mogla da biram da li da odem na pijacu ili njoj vratim deo duga. Odem, ipak, na pijacu. Iz kese mi je virio mladi luk i ja sam kružila po celom kvartu da me ona ne bi videla. Ispričam Živku, a on mi kaže: Odigraj to na sceni. I to je život - ispričala je Vesna svojevremeno za "Novosti".

Boško Karanović

 

Na društvenim mrežama vrlo brzo počela je žustra rasprava o tretmanu glumaca u penziji, kao i načinu na koji se prema njima ophodi pozorište kada više nisu u stanju da aktivno doprinose istom, te se postavlja pitanje, da li su ovaj tretman zaslužili, te šta bi trebalo da se promeni kako do ovih, i sličnih situacija u budućnosti ne bi dolazilo.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading