Priča sa naslovne strane

Oguglala sam na napade: Jasna Đuričić doživela neprijatnost

Autor:

21.12.2021 13:30

Foto:

Foto:

Nakon priznanja Evropske filmske akademije za najbolju glumicu Starog kontinenta, dramska umetnica Jasna Đuričić otkriva kakav je predosećaj imala, kako ju je tokom dodele bodrio suprug, glumac Boris Isaković, i zašto nije pripremila govor



Naša dramska umetnica Jasna Đuričić (55) proglašena je najboljom glumicom Starog kontinenta na 34. dodeli nagrada Evropske filmske akademije (EFA), za glavnu ulogu u filmu Jasmile Žbanić “Quo vadis, Aida?”, kojem su pripale nagrade za režiju i najbolji film. Najvećem uspehu srpske glume u poslednjih tridesetak godina, zbog pandemije virusa korona, Jasna nije prisustvovala uživo. Umesto poziranja sa Entonijem Hopkinsom i drugim zvezdama evropske kinematografije u Berlinu, ona je dodelu pratila onlajn, iz Sarajeva, sa ekipom filma i suprugom Borisom Isakovićem.

Pročitajte i Jasna Đuričić : Još nisam stigla da se prošetam mojim Novim Sadom

Jakov Simović

 

Ranije vam je bilo nelagodno zbog napada na vas i Borisa povodom učešća u filmu. Jeste li oguglali u međuvremenu?

- Sada toga više nema. Jesam, oguglala sam na te napade. Što kaže Petrija: “Čovek ti je velika strvina, on se na sve navikne.” Moram da se naviknem da uračunavam i to u svom životu. Ne znam da li je to neki moj unutarnji osećaj, da li sam se samo ja promenila u odnosu na te stvari, ali imam utisak da se u našem društvu nešto giba i menja. Sada je neuporedivo veći broj medija koji su izvestili o ovim nagradama i koji mene zovu nego pre godinu dana.

Komentari. (1)

Loading
Zozonbg

17.01.2022 09:50

Tebi se samo cini da si oguglala. Izdaja se ne prašta, i što je još gore, to na šta si ti oguglala, nosiće na leđima i tvoja ćerka. Jer, i sama si svesna da nisi "najbolja" glumica.