Mogao je još mnogo, ali nije želeo: Veliki Aljoša Vuičković danas puni 75. godinu

Autor:

17.12.2021 13:20

Foto:

Foto:

Kad je 2011. skinuta s repertoara predstava “Otac na službenom putu”, Aljoša Vučković se povukao i retko dolazio u Atelje, čak i u bife u kome je nekada provodio mnogo vremena



Veliki jugoslavenski i srpski glumac Aljoša Vučković danas obeležava 75. rođendan. Od kada je 2009. otišao u penziju, veoma retko je izlazio na pozorišnu scenu Ateljea 212, u kome je proveo radni vek i decenijama bio nosilac repertoara i glumački džoker. Kad je 2011. skinuta s repertoara predstava “Otac na službenom putu”, Aljoša se povukao i retko dolazio u Atelje, čak i u bife u kome je nekada provodio mnogo vremena družeći se s kolegama, dramaturzima, novinarima. Sporadična pojavljivanja u TV serijama (“Vojna akademija”, “Na putu za Montevideo” i “Nemanjići - rađanje kraljevine”) bila su podsetnik da se radi o vrhunskom dramskom umetniku.

Pročitaj i - Aljoša Vučković već dve godine nije aktivan u svetu glume, a evo i zašto!

Ipak, njegov izbor je bio da se povuče iz javnosti, sa pozorišne scene i filmskog seta. Tome je doprinela i bolest s kojom se dugo borio.

ATA Images

 

Da je pomalo zgađen vremenom u kome živi, može se naslutiti na osnovu izjave koju je dao za N1 prilikom čitanja teksta “Ja, Feđica” u čast preminulog kolege Feđe Stojanovića.

- Ljudi kažu: “Mogao bi još”. Da, mogao bih, ali čemu? Malo je tome kumovala moja bolest, malo moj porodični život, došli su unuci. Moja priroda je takva da ne volim da se družim - izjavio je Vučković.

Boris Jakić

Autor

Komentari. (0)

Loading