Veliko srce i vedar duh: Isidora Bjelica bi danas napunila 54. godine, Vila je rasplaka i one najtvrđeg srca

Autor:

10.12.2021 23:00

Foto:

Foto:

Spisateljica Isidora Bjelica danas bi napunila 54. godine, njenoj porodici je u srcima, a dan im prolazi sa tugom



Na današnji dan Isidora Bjelica napunila bi 54 godine. Nažalost velika književnica vedrog duha i velikog srca više nije sa nama.

Putem Instagrama, njen sin, Lav Pajkić podelio je sa pratiocima emotivnu poruku, prisetivši se dragih uspomena koje ga vezuju za ovaj dan i njegovu majku koja sa nekog boljeg mesta, sa setom u očima posmatra svoju voljenu porodicu, izdaleka.

Pročitajte i Slava bez Isidore - Atmosfera u domu Pajkića bez nje nije ista

 

 

Vila, koja je imala samo 11 godina kada je njenoj majci 2012. godine dijagnostikovan rak jajnika, objavila je niz majčinih fotografija i mnoge rasplakala emotivnim rečima.

Pročitajte i Sećanje na Isidoru Bjelicu živi - Lav Pajkić emotivnom porukom obeležio rođendan majke!

 

 

- “Na današnji dan došla sam na ovaj svet, na ovu uzbudlijivu planetu za učenje ljubavi u ekstremnim uslovima! I onda trebalo je polako porasti do duše ove devojčice, i razumeti zašto su naše duše baš izabrale jedna drugu za ovu neverovatnu praksu ljubavi, i onda kad dovolino porasteš da postaneš ponovo
devojčica razumeš kako je tvoje više ja znalo mnogo više od tebe i zato je izabralo sve te veličanstvene duše da budu deo ovog puta …roditelje, decu, baku i dedu, prijatelje, čitaoce….. hvala svakom ko mi je pomogao da ponovo pronađem u sebi ovu devojčicu koja svugde vidi samo lepotu i raduje se svakom danu koji joj je darovan” - citirala je reči svoje majke i dodala:
- Najviše isto zauvek, srećan rodjendan mama.

Isidora se borila dugih  osam godina, a u tom periodu smenjivali su se periodi optimizma i pesimizma. Snagu je kao i uvek pronalazila u pisanju, deleći i najsitnije detalje onoga što joj se dešavalo kroz mučne hemoterapije u nadi da će na taj način pomoći onima  koji preživaljavaju isto ono kroz šta ona prolazi.

Pročitajte i Poslednja želja Isidore Bjelice će ipak biti ispunjena - Bela bajka na salašu!

Luka Šarac

 

- Zapravo niko ne zna šta je ova bolest, ali ništa kao ona ne topi taštinu i ego. Tu, na ivici smrti, suočiš se s time koliko si mali i nebitan. Nekada sam verovala da znam svašta i da mi je mnogo toga jasno, danas sam svesna da ne znam ama baš ništa i da mogu samo dragom Bogu da se molim da mi da snage za sve ovo. Većina ljudi živi u paralelnoj realnosti. Dovoljno bi bilo da jednom prošetaju onkologijom da shvate kako su im prioriteti pogrešni. Ništa tako ne urazumljuje kao bolest. Odjednom uvidiš kakva si bio budala i oko čega si se nervirao - izjavila je jednom prilikom za Gloriju.

Isidora Bjelica je rođena u Sarajevu, a diplomirala je i magistrirala dramaturgiju na FDU. Iza sebe je ostavila muža i dvoje dece.

 

 

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading