Najveća tajna popkulture: Na današnji dan je pre 30 godina preminuo Fredi Merkjuri

Autor:

24.11.2021 11:35

Foto:

Foto:

Danas, 24. novembra 2021, navršava se trideset godina od smrti Fredija Merkjurija, frontmena grupe Kvin i jednog od najboljih vokala popularne muzike.



Fredi Merkjuri je preminuo 24. novembra 1991. godine u svom domu u Kensingtonu u zapadnom Lodonu u 46. godini života od  bronhijalne pneumonije izazvane gubitkom imuniteta od side. Pored kreveta u trenutku smrti bili su njegova najveća ljubav Meri Ostin, ljubavnik Džim Haton, bliski prijatelj Dejv Klark i lični sekretar Piter Fristoun. Vest je objavljena 25. novembra u ranim jutarnjim satima. Sahrani održanoj 27. novembra prisustvovali su članovi porodice, otac Bomi Buslara, majka Džer i sestra Kašmira, i 35 najbližih prijatelja, među kojima su bili Elton Džon i članovi benda Kvin.

Pročitajte i "Boemska rapsodija" - najunosniji biografski film svih vremena: Priča o Frediju Merkjuriju dobija nastavak?

Gettyimages

 

Osim što se uporno sklanjao od javnosti tokom života, Fredi je i posle smrti nastavio da se krije. Naime, niko ne zna, izuzev Meri Ostin, gde se nalazi njegov grob i posmrti ostaci. Meri se zaklela Frediju da neće otkriti gde je sahranjen. Dve godine je urnu sa pepelom držala u svom domu, a zatim ju je položila na neutvrđeno mesto. Veliki broj poštovalaca slavnog pevača cveće i poruke ostavljao je ispred njegovog doma u Kensingtonu koji je, posle smrti, pripao Meri Ostin.

 

Boris Jakić

Autor

Komentari. (0)

Loading