Čuvaj se mala, bićeš moja: Koliko je vremena utrošio Bata Živojinović kako bi osvojio suprugu

Autor:

12.11.2021 12:22

Foto:

Foto:

Legenda našeg filma Velimir Bata Živojinović potrošio je godine da bi osvojio suprugu Julijanu, ali je zato sve ostalo išlo brzo



Legenda jugoslovenske i srpske kinematografije Velimir Bata Živojinović i njegova supruga Julijana-Lula Živojinović proveli su u braku bezmalo šest decenija. Lula je bila srednjoškolka kad je zapala za oko budućem suprugu.

Pročitaj i - Vojin Ćetković: Stavili su me da spavam pored toaleta, nisam znao šta me je snašlo!

Tokom boravka u Beogradskom dramskom pozorištu, osim drugara i aplauza, Bata je stekao i životnu partnerku. Dugo mu je trebalo da osvoji slatku crnku sa Crvenog krsta po imenu Julijana, kojoj su svi tepali Lula.

Gloria Arhiva

 

- Živela je u kući preko puta pozorišta. Njen prozor je gledao tačno na glumački bife. Snimio sam je odmah. Svidela mi se, ali je bila premlada. Imala je 17, a ja 24 godine. Stalno sam joj nešto dobacivao, sve u stilu “čuvaj se mala, jer kad porasteš, bićeš moja”. S vremenom smo se zbližili i počeli da se zabavljamo. Potrošio sam godine na udvaranje, ali zato je sve ostalo išlo brzo. Nedugo posle svadbe, koju smo organizovali u našem stanu, dobili smo sina Miljka. Četiri godine kasnije i kćerku Jelenu. Sa mojom Lulom sam dugo zajedno. Ona me je pratila i podržavala tokom cele karijere. Imamo šestoro unučadi: Jelisavetu, Dinu, Julijanu, Velimira, Obrada i Milenu. Porodica je moj najveći uspeh, veći od svih filmova i nagrada - izjavio je Bata za Gloriju 2014. godine.

 

Boris Jakić

Autor

Komentari. (0)

Loading