Gvinet Paltrou oštro o društvenim mrežama: Hvala Bogu da nije bilo Instagrama

Autor:

05.11.2021 23:00

Foto:

Foto:

Gostujući u podkastu Deksa Šeparda ‘Armchair Expert’, holivudska diva Gvinet Paltrou objasnila je štetan uticaj fotošopiranih fotografija na društvenim mrežama koje stvaraju lažnu sliku i promovišu pogrešne vrednosti



Kritikujući imperativ mladosti i lepote koji je zahvaljujući društvenim mrežama postao vladajući trend naše civilizacije, američka glumica Gvinet Paltrou istakla je kako je veoma srećna što u vreme kada je rađala decu nije postojao instagram. Tokom gostovanja u podkastu Deksa Šeparda “Armchair Expert” pozabavila se temama starenja, majčinstva i kako se telo menja kroz vreme, naročito posle porođaja.

Gettyimages

 

- Hvala bogu da nije bilo instagrama pre petnaest-šesnaest godina kad sam rađala moju decu. Danas non-stop čitam objave tipa “Porodila sam se pre dve nedelje i sad imam potpuno ravan stomak”. Onda se prisetim kako je meni bilo. Ja nisam tako izgledala dve nedelje posle porođaja, ni slučajno. Sada gledamo savršene instagram fotografije koje stvaraju nove standarde i pokazuju nam kako bi trebalo da izgledamo u različitim životnim dobima, s decom ili bez njih, svejedno. To je nerealno. I ne slažem se s tim terorom - rekla je glumica.

REČI OHRABRENJA

Iz braka s frontmenom benda Coldplay Krisom Martinom ima dvoje dece, sedamnaestogodišnju kćerku Epl i dve godine mlađeg sina Moziza. Par je očekivao i treće dete 2013, ali trudnoća se završila pobačajem koji umalo glumicu nije koštao života.

Pročitajte i Do savršenstva bez botoksa, da moguće je - Gvinet Paltrou zna kako!

Profimedia

 

- Zamalo sam umrla. Sve se iskomplikovalo, nije išlo onako kako je bilo u prve dve trudnoće. Lekari su mi spasavali život, i to je najgore životno iskustvo koje sam imala. To su prilično intimne stvari, teško mi je da pričam o njima, ali želim da ohrabrim sve žene koje su prošle ili prolaze kroz takvo iskušenje.

I porođaj s kćerkom Epl nije prošao bez komplikacija. Kad je najmanje očekivala, u devetom mesecu trudnoće, javili su se problemi.

- Hitno sam primljena u bolnicu. Tamo su utvrdili da moram odmah da se porodim kako bismo beba i ja preživele. U tim trenucima nisam razmišljala o posledicama, dala sam sve od sebe da moja devojčica bude dobro. Porodila sam se hitno, bilo je ludo, obe smo bile životno ugrožene. Uradili su mi carski rez. Od tada imam ožiljak na telu i kad god ga vidim prisetim se kroz šta smo prošle - rekla je Gvinet.

Pročitajte i Gvinet Paltrou iznenadila javnost priznanjem: pila sam sedam noći nedeljno!

Profimedia

 

Iako su najavili rastanak 2014, glumica i Kris Martin su se zvanično razveli 2016. Uprkos razlazu, ostali su veliki prijatelji, pa se često događa da sa novim emotivnim partnerima i svojom decom idu na letovanja i zimovanja.

Boris Jakić

Autor

Komentari. (0)

Loading