Dan kada se život Aleka Boldvina okrenuo naglavačke: Da li se ovde krije razlog tragičnog događaja

Autor:

02.11.2021 21:00

Foto:

Foto:

Američkom glumcu Aleku Boldvinu život se okrenuo naglavačke pošto je, umesto da otputuje u Njujork da obiđe šestoro dece i suprugu Ilariju, ostao na setu filma ‘Rust’ u Novom Meksiku i nehotice usmrtio snimateljku Halinu Hačins i ranio reditelja Džoela Souzu



Da je tog 21. oktobra otputovao u Njujork da obiđe porodicu, kako je ranije bilo planirano, život Aleka Boldvina bio bi kudikamo lepši i lakši, a snimateljka Halina Hačins živa. Zbog kašnjenja isplate honorara, desetak članova ekipe vesterna “Rust” dalo je otkaz nekoliko nedelja pre tragičnog događaja u pustari Novog Meksika. U takvom neveselom ambijentu, kad su probijeni rokovi, svi su se trudili da nadoknade propušteno i uvedu u posao novoangažovano ljudstvo. I umesto da je bio u avionu za Njujork, američki glumac sa bogatom karijerom je tog kobnog jutra snimao scenu u crkvi, tokom koje je, između ostalog, za vreme revolveraškog obračuna trebalo da ispali dva metka u pravcu kamere. Cinici bi rekli da je Boldvin odličan strelac, s obzirom na to da je jedan metak završio u grudima nesrećne snimateljke, koja je preminula na putu do bolnice, a drugi u ramenu reditelja Džoela Souze.

gettyimages

 

(NE)POŠTOVANJE PROTOKOLA

I tako će, kako stvari stoje danas, najslavniji, po mnogima i najkvalitetniji, izdanak filmskog klana Boldvin ostati memorisan kod većine čovečanstva kao akter incidenta sa smrtonosnim ishodom, umesto po više od 140 uloga na filmu i televiziji u proteklih 37 godina.

Policija je brzo i efikasno odradila posao. Pošto je prikupila dokaze, među kojima i pištolj kolt kojim je izvršeno ubistvo i ranjavanje, i uzela izjave pod zakletvom od svedoka, sve je prepustila tužilaštvu, koje treba daljom istragom da ustanovi ko je kriv što se bojeva municija našla u pištolju umesto ćoraka.

- Alek Boldvin je uvežbavao scenu koja je uključivala usmeravanje pištolja prema objektivu kamere, kada je kolt, za koji je filmskoj ekipi rečeno da ne sadrži metke, iznenada opalio - izjavio je reditelj Džoel Souza pod zakletvom, što se u anglosaksonskom pravosudnom sistemu smatra veoma validnim dokazom, prenosi New York Times. 

Pročitajte i Alek i Hilarija Boldvin oduševljeni, fotografija otkrila sve! (foto)

gettyimages

 

Opisujući događaj, reditelj je rekao da je ono što je čuo “zvučalo kao bič, a zatim glasan udarac”. Njegovo svedočenje daje objašnjenje zašto je Boldvin uperio pištolj u pravcu kamere snimateljke Haline Hačins, ali ne i odgovor na pitanje kako se bojeva municija našla u scenskom rekvizitu.

Reditelj, koji je ranjen u pucnjavi i posle bolničkog tretmana pušten na kućno lečenje, rekao je istražiteljima da je verovao da je pištolj bezbedan i da je opisan u filmskom žargonu kao “hladni pištolj” od strane oružara na filmskom setu. Istakao je kako je oružje najčešće proveravala oružarka Hana Gutijerez-Rid, a posle nje i pomoćnik reditelja Dejv Hols, koji je kolt predao Boldvinu. U filmskoj industriji, podseća New York Times, postoje strogi protokoli korišćenja oružja. Boldvinu i njegovim kolegama pištolje su dali Gutijerez-Rid i Hols, kaže jedan od producenata “Rusta”, čije ime se ne otkriva zbog dalje istrage.

Ostatak priče pročitajte u aktuelnom izdanju magazina Gloria!

gettyimages

 
Boris Jakić

Autor

Komentari. (0)

Loading