Marina Abramović u osmoj deceniji života priznaje: Seks me čini srećnom!

Autor:

09.10.2021 14:00

Foto:

Foto:

Srpska umetnica Marina Abramović otkrila je da je, uprkos tome što će u novembru napuniti 75 godina, seksualno veoma aktivna i da uživa u odnosu sa dve decenije mlađim partnerom Todom Ekertom



Slavna srpska umetnica Marina Abramović (74) priznala je da je seks neophodan balans u životu, jednako kao dobra hrana, humor ili sreća. U opširnom intervjuu za britanski The Guardian govorila je o odnosu sa svojim partnerom, 21 godinu mlađim Todom Ekertom, kao i o osećanjima prema svojoj najvećoj ljubavi, nemačkom umetniku Ulaju, koji je preminuo prošle godine.

- Bila sam sa Ulajem 12 godina, on je bio ljubav mog života. A onda me je tužio. Bilo je grozno, izgubila sam na sudu i bila izrazito ljuta. Ipak, jednog dana sam se upitala: “Ok, šta ću sad?” I odlučila sam da mu oprostim. On je preminuo 2020, imali smo lep odnos u poslednjoj godini njegovog života, postali smo prijatelji. Sada ga se sećam s nežnošću - rekla je umetnica rođena u Beogradu i dodala da svakodnevno razmišlja o smrti: - U potpunosti uživam u životu od trenutka kad sam počela da razmišljam o smrti.

Marina Abramović otkrila zašto nikada nije htela decu

Gettyimagaes

 

Neophodni balans

U intervjuu se dotakla i odnosa sa dugogodišnjim partnerom Todom Ekertom.

- Seks mi je veoma važan. Uvek je i bio. Mnogi misle da žene posle menopauze odustanu od seksa. Za mene je on postao još bolji nakon menopauze zato što ne brinem oko trudnoće. Imam dečka koji je 21 godinu mlađi od mene. I odlično je. Nemam problem s tim što sam seksualno veoma aktivna. Seks me čini srećnom. Na njega gledam kao na neophodan balans, baš kao na dobru hranu, humor, sreću.

Još jednom je objasnila kako je svesno donela odluku da nema decu.

- Imate samo jedan izvor energije, i ta bi energija kod mene bila podeljena između toga da li sam umetnica ili majka, jedno od toga bi trpelo. Kuma sam dece mnogih mojih prijatelja. I to je divna uloga. Volim mlade ljude i posvećena sam im. Moji studenti su mi kao deca. Veoma sam ponosna na njih - priznala je Marina.

Boris Jakić

Autor

Komentari. (2)

Loading
sloboda

10.10.2021 11:45

Ti umetnica? Ti si obicna sluskinja satanska.

Bulatovic

10.10.2021 14:52

Pa da,nema decu,zato voli da ih jede.Bole*nica.