Znao je da će njihova priča trajati zauvek: 25 godina potpune ljubavi Dragana i Maje Bjelogrlić

Autor:

09.10.2021 12:50

Foto: Jakov Simovic

Foto: Jakov Simovic

Pošto su zajedno prošli velike uspehe i izazove, Maja i Dragan Bjelogrlić dali su podršku sinu Alekseju koji je, iako još student, imao prvu veliku premijeru u pozorištu u kome je uvek nastupala srpska glumačka reprezentacijaKad je pre petnaestak godina u jednom od retkih intervjua u kom je govorio i na teme iz privatnog života otkrio kako je suprugu Maju posle samo dve nedelje poznanstva odveo pred porodičnu kuću u banatskom selu Baranda, Dragan Bjelogrlić je znao da će njihova ljubavna priča trajati zauvek. I nije se prevario. Pošto su u februaru putovanjem u Majami obeležili dvadeset petu godišnjicu braka, glumački veteran i reditelj koji obećava i njegova supruga pojavili su se zajedno u javnosti na premijeri predstave “Široka zemlja”.

Jakov Simovic

 

Kako dozira svoje prisustvo u javnosti, svako Majino pojavljivanje na nekom prestoničkom događaju izaziva veliku pažnju. Tako je bilo i ovog puta. Razlog njenog dolaska u Jugoslovensko dramsko pozorište je podrška sinu Alekseju, koji je, iako još student, imao prvu veliku premijeru na sceni kojom su pre njega koračali i publiku zavodili, između ostalih, Ljuba Tadić, Stevo Žigon, Branko Pleša, Miša Janketić i Nikola Simić.

Puna pluća košave

Ni talentovanog sina Alekseja kao ni prelepe i prepametne kćerke Mije ne bi bilo da Dragan nije hrabro, ali hazarderski igrao na sve ili ništa kad je upoznao dugonogu manekenku i studentkinju Filološkog fakulteta u Beogradu Maju Banićević. Posle uzbudljivog beogradskog noćnog provoda, u praskozorje, glumac je odvezao Maju do Barande. Stali su ispod drveta i on je, pokazujući joj kuću i veliko dvorište, rekao: “Probaj sve ovo da obuhvatiš jednim pogledom. Ako budeš pametna, ovde će rasti tvoja deca.”

Pročitajte i Pronašao svoje ćoše: Kako se Bjela veseli u kafani

Nebojsa Babic

 

Maja je odabrala. Sada se preziva Bjelogrlić i ima dvoje divne dece s velikim srpskim glumcem i rediteljem. Iako se pomno prate svaki njihov korak i objava na društvenim mrežama, uspeli su da sačuvaju svoju privatnost od oluja trivijalnosti i tabloidnosti. Najsnažnija su i najglasnija podrška deci i dopustili su Miji i Alekseju da sami izaberu svoj put, što ponekad nije lako ako se odrasta pored roditelja čiji rad pravi veliku senku. Verovatno i danas u Barandi, na porodičnom imanju Bjelogrlića, Maja i Dragan šetaju bosonogi po travi prisećajući se prvih zajedničkih jutara u banatskoj ravnici ispunjenoj sveprisutnom košavom.  

Velike ljubavi se, osim trajanjem, pokazuju podrškom jednako u uspehu i krizi. A Maja je, diskretno i postojano, bila uz Dragana svih dvadeset pet godina.           

Boris Jakić

Autor

Komentari. (0)

Loading