Severina: Potresni detalji borbe

Autor: Gloria.rs

02.10.2021 19:30

Foto: Severina/Instagram

Foto: Severina/Instagram

Pevačica Severina opisala je višegodišnju pravnu bitku za starateljstvo nad sinom Aleksandrom i probleme na koje je nailazila tokom napora da ostvari majčinsko pravoPevačica Severina (49) iznela je potresne detalje borbe za starateljstvo nad devetogodišnjim sinom Aleksandrom, koja joj je kao majci godinama nanosila patnju. Ispričala je da je dete prvih godinu dana podizala sama, a Aleksandrov otac, sem retkih susreta, nije odgovarao na pozive i poruke, prenosi hrvatski portal H-Alter.

Pročitajte i Novi atak - Severina ovo nije očekivala

Ata Images

 

Posle burnih rasprava na Kipru i u Dubrovniku, Severina je prvi put čula pretnju od Aleksandrovog oca da će joj oduzeti sina jer želi samostalno starateljstvo nad njim. Zabrinuta da joj ne oduzmu sina, pevačica je pristala da ide u Centar za socijalni rad Maksimir, gde je odmah naišla na zid, iako je bila spremna za dogovor.

- Socijalni radnici kojima sam se obraćala prema meni su pokazivali nepoverenje, fokusirani su bili na moje mane i greške i u roditeljstvu i van njega.

Pošto dogovor nije postignut, prava je zatražila na sudu. Sud u Zagrebu odlučio je 2014. da dete bude sa ocem svaki drugi vikend.

Pročitajte i Ova odluka mogla je da je košta života - Severina ozbiljno ugrozila zdravlje!

ATA images/printscreen youtube

 

- Dok je Aleksandar bio sa njim, nije mi davao da ga čujem, a pred nastupe mi je slao uznemirujuće mejlove koji počinju sa: “Brižna majko.” Obratila sam se socijalnoj službi, a oni nisu reagovali. Zatim je sud odlučio da on ima pravo da viđa dete svaki drugi vikend i jedan dan u nedelji kada nije njegov vikend. U toj presudi stoji i da, ako sam ja odsutna 48 sati, dete moram prvo ponuditi ocu.

Severina se dalje borila i u Centru za socijalni rad Črnomerec kao i na Poliklinici za zaštitu dece, da bi posle susreta sa Aleksandrovim ocem saznala da je slučaj vraćen u prvi centar. Tokom razgovora sa psihologom, postavljeno joj je pitanje zašto je dete anoreksično, iako pevačica tvrdi da ono nije bilo neuhranjeno, i zašto postavlja njegove fotografije na instagram.

Pročitajte i Pokisla kao miš - Severini sad ne treba ni kišobran

Severina/Instagram

 

- Zakonom nije zabranjeno da majka stavlja slike svog deteta na instagram, moje dete nije oskrnavljeno, moje dete i ja smo nasmejani, i ja sam samo majka kao i hiljade drugih majki koje se hvale svojom decom. To sam rekla i zaplakala.

ČVRST ZAGRLJAJ STRESA

Zbog celog slučaja, jedno vreme je tajila ljubavni odnos sa Igorom Kojićem, a nakon njihovog venčanja 2016. broj tužbi je porastao. Pre četiri godine sud je doneo privremenu meru da dete pola vremena provodi sa ocem, a pola sa majkom. Dalje su se nizali problemi oko izbora škole za Aleksandra i ko će smeti da ga preuzima.

- Pred početak škole, medije su preplavile moje privatne fotografije koje sam Igoru slala s turneje. Shvatila sam da mi je hakovan mobilni. Aleksandrov otac mi je slao poruke da će izaći moj “novi porno film” i pitao me zašto to radim detetu. Smršala sam na 48 kilograma od stresa, prekinula sve radne obaveze, to me je dotuklo.

Pročitajte i Najzad stvari dolaze na svoje mesto - Severina u zagrljaju voljenog muškarca

Profimedia

 

Krajem 2019. sud je odlučio da dete živi sa ocem i Severina je Aleksandra odmah predala ocu, poštujući zakon.

- Jedino tako se mogu izboriti za pravdu, ako ne u mojoj zemlji, onda van nje.

Nakon odlučne pravne borbe i, kako je rekla, najtužnijih i najtežih 20 meseci života, sud u Splitu je na Severininu žalbu doneo presudu kojom je preinačio presudu suda u Zagrebu. Aleksandar će od sada 14 dana živeti s majkom, a zatim isto toliko vremena sa ocem.    

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading