Nestrpljivo čeka suđenje: Iva Ilinčić ovako 'ubija' vreme do dugo čekanog susreta

Autor:

03.10.2021 12:45

Foto:

Foto:

Uverena kako se sve dešava s razlogom, dramska umetnica Iva Ilinčić, koja iščekuje početak suđenja vlasniku škole glume koji ju je napastvovao, polednjih meseci mnogo radi u pozorištu i ide iz jedne u drugu premijeru



Dok iščekuje sudski postupak protiv vlasnika privatne škole glume Miroslava Aleksića, koga je sa koleginicom Milenom Radulović optužila za seksualno uznemiravanje, dramska umetnica Iva Ilinčić (25) fokusirana je na poslovne obaveze. A njih je mnogo ove jeseni. Posle premijernog izvođenja predstave “Living Room” na Bitefu, očekuje premijeru komada “U raljama života” gde igra čuvenu Šteficu Cvek.

- Predstava “Living Room” je nova i drugačija po pitanju svega. Na prvom mestu je proces rada za mene bio potpuno novo iskustvo. Tehnički je to najizazovnije i najzahtevnije što sam ikada radila i gledala u pozorištu. Scenografija koja se rotira prikazuje prolaznost života, period od osamdesetih do 2020. Scena je sa impresivnim audio-vizuelnim utiskom koji kod gledalaca stvara osećaj da prate neki film koji se odvija pred njihovim očima. Ja glumim mladu opersku pevačicu Katarinu Malkovič, koju u kasnijim godinama tumači Vesna Čipčić. Moju ulogu je trebalo da igra Anja Alač, ali je u međuvremenu zatrudnela, pa sam je ja zamenila. Ona je iz najlepšeg razloga odsustvovala i sada ima sina Alekseja. Još ga nisam videla, ali utiske o njemu prenela nam je Vesna Čipčić, Anjina mama, koja je presrećna jer je prvi put postala baka.

Pred Ivom je još jedna premijera.

- U Beogradskom dramskom pozorištu ( BDP) spremam predstavu “U raljama života” u kojoj igram Šteficu, biće to jedna savremena verzija ovog komada u režiji Andreja Nosova. Posle premijere koja je 23. oktobra, odlazim u Zagreb gde ću takođe raditi jedan komad. Aktivna sam po pitanju pozorišta i radujem se tome.

Godinu i po dana je stalni član Beogradskog dramskog pozorišta.

- Mnogo mi znači što sam deo pozorišta u koji je ušao jedan mladalački duh. Zaposlilo se dosta mladih kolega. Svi smo se između sebe jako vezali. Radila sam “Living Room” i radim sada “U raljama života” sa Vesnom Čipčić i ona mi je baš onako posebno prirasla srcu. Zbližile smo se. Vesna je pravi prijatelj, kolega i profesionalac. To što smo mi mladi glumci dobili priliku da radimo sa raznim rediteljima širom regiona i kalimo se praktično na početku karijere velika je privilegija.

Kao i mnoge njene kolege, redovno posećuje psihoterapeuta.

- Odlazak na psihoterapiju normalna je stvar i toga čovek ne treba da se stidi. Mislim da bi apsolutno svi ljudi iz našeg društva trebalo to da čine. Idem na terapiju skoro godinu i po i super mi je. Obožavam ženu kod koje odlazim. U glumačkom poslu je to sasvim normalno. Mnoge moje kolege idu kod psihoterapeuta.

Pročitajte i Kroz Aleksićevu torturu prošla je i Branka Katić, a svega se jasno seća

Strah od samoće 

Jedino od čega strepi jesu samoća i mrak.

- Plašim se samoće. Ne u fizičkom smislu, već od toga da jednom ne ostvarim porodicu i budem sama. To mi je najveći strah. A ako ćemo malo konkretnije, plašim se mraka i kod kuće uvek imam upaljeno svetlo.

Veruje da je sve što je uradila, uradila u pravom trenutku i ne žali ni zbog čega.

- Mislim da se sve dešava s razlogom. Možda mi je za neke stvari koje sam uradila tada delovalo da nije trebalo, ali kasnije se pokazalo suprotno. Tako da se zbog njih ne kajem.

Emotivno je ispunjena.

- Ima ljubavi u mom životu. Imam dečka s kojim sam u vezi već dve godine.

Pročitajte i U najtežim trenucima Iva Ilinčić utehu je pronašla pored ovog muškarca! (foto)

Želja joj je da zaigra u filmu.

- Volela bih da se i dalje gradim u pozorištu i da igram u nekom filmu, jer se tu još nisam oprobala. Ovo je vreme kada su serije uzele primat, a ja obožavam filmove. U seriji “Toma” glumim Slavicu, prvu veliku ljubav slavnog pevača, ali ne i u filmu. Sada se više pišu jaki ženski likovi u odnosu na prošla vremena, zbog čega mi je neopisivo drago, pa mi je želja da dobijem priliku da tumačim neku, kako bismo mi glumci rekli, sočnu junakinju, da ima “mesa”, da je potentna, kao i da pročitam neki neverovatan scenario ili dramatizaciju koja bi me oborila s nogu, ali ima vremena za sve. Verujem da svako ima svoj put i svoju priliku, bitno je ostati vredan.

Komentari. (0)

Loading