On mu je najviše pomogao: Miloš Biković sa svojim filmskim kumom

Autor:

29.09.2021 20:26

Foto:

Foto:

Miloš Biković je već odavno koliko srpska toliko i ruska glumačka zvezda. Njegovi uspesi u Rusiji idu uzlaznom putanjom, a za njegov proboj je najviše zaslužan jedan čovek



Nakon što je izabran za najpopularnijeg glumca u toj zemlji, i nakon ruskog državljanstva koje je dobio, kao i odlikovanja od strane predsednika Vladimira PutinaMiloš Biković se našao u žiriju prestižnog Moskovskog Međunarodnog Filmskog Festivala.

Pročitajte i Poslednji pozdrav učitelju - Miloš Biković oprostio se od Nenada Nenadovića (Foto)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miloš Biković (@bikovic)

Poziv da bude član žirija dobio je od jednog od najistaknutijih tamošnjih režisera, Nikite Mihalkova.

- Posebno mi je drago što me je pozvao čovek koga izuzetno poštujem Nikita Mihalkov - napisao je Miloš Biković tada u jednoj objavi na društvenim mrežama.

Upravo je ovaj čovek, koga je u skorašnjoj objavi nazvao i svojim filmskim kumom, otvorio vrata, koja se inače teško otvaraju i pružio priliku mladom beogradskom glumcu da postane jedan od najtraženijih umetnika u Rusiji.

Pročitajte i Miloš Biković - Istina o meni je ružna i moram da je promenim

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miloš Biković (@bikovic)

Mihalkova je Biković upoznao na festivalu Emira Kusturice, "Kustendorf", nakon čega je došlo do kastinga za film "Sunčanica" (2014), a poznato je da mu je karijera krenula uzlaznim putem nakon što je dobio ulogu u tom filmu ruskog oskarovca.

Iako je film loše prošao na komercijalnom planu, za Bikovića je on postao odskočna daska u svet ruske filmske industrije.

Biković je uvek isticao da je prva saradnja sa slavnim ruskim rediteljem za njega ravna čudu, te da je isprva mislio da Dragan Bjelogrlić pokušava da napravi šalu sa njim.

Pročitajte i Miloš Biković - Tek kad sam odrastao shvatio sam bizarnost svoje porodične situacije

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miloš Biković (@bikovic)

- Zvoni meni telefon i vidim švajcarski broj. Kaže čovek "Dobar dan, ovde Stanislav i zovem iz Praga“, na čistom srpskom jeziku. "Ja sam asistent Nikite Mihalkova i nudim vam glavnu ulogu u njegovom filmu“. Dragan Bjelogrlić je često umeo da se našali, da pozove i lažno se predstavi, pa sam i sad pomislio: "Buraz, neuverljivo…“ - ispričao je Biković, prenosi portal Aska.

Međutim, ispostavilo se da je Biković, na nagovor svog brata, još ranije pisao Mihalkovu sa molbom da igra u nekom njegovom filmu, te da je kasting na koji ga je Stanislav zvao bio onaj za "Sunčanicu".

Komentari. (0)

Loading