Najveća svetska baletska zvezda Hulio Boka u Beogradu!

Autor:

24.09.2021 23:00

Foto:

Foto:

Jedna od najvećih svetskih baletskih zvezda Hulio Boka održaće radionicu u našoj prestonici kako bi mlade igrače naučio da budu posvećeni, drugačiji i da pronađu svoje mesto u ovoj umetnosti



Jedna od najvećih svetskih baletskih zvezda, argentinski igrač Hulio Boka (54) stiže u Beograd na poziv Nacionalne fondacije za umetničku igru. Slavni umetnik zajedno sa Ajom Jung, a uz podršku Ministarstva kulture, radiće sa mladim igračima i njihovim pedagozima iz Beograda, Novog Sada, Hrvatske, Bosne, Grčke, Italije i Mađarske. Radionica će biti održana od 27. do 30. septembra, kako bi se što bolje spremili za internacionalno takmičenje koje je planirano za sledeću godinu.

Da li ste uzbuđeni što dolazite u Beograd i što ćete učestvovati u osnivanju međunarodnog takmičenja?

- Veoma, prvi put dolazim Srbiju. Održaću master radionice, razgovaraću sa pedagozima, učenicima, možda i roditeljima. Velika mi je čast što sam pozvan. I naravno, srećan sam što mogu da budem deo internacionalnog takmičenja koje Aja Jung i ja pripremamo za sledeću godinu.

Profimedia

 

Šta ćete se truditi da prenesete mladim igračima?

- Da ih naučim kako da budu izvanredni, posvećeni, drugačiji, da vole i poštuju kao i da pronađu svoje mesto, identitet i ljubav prema prelepoj umetnosti - baletu. Držaću časove i pokušaću da podelim svoje iskustvo sa njima, naročito ono koje sam stekao zahvaljujući mom dragom učitelju Vilhelmu Burmanu, koji je umro u martu 2020. godine od kovida. On je bio moj pedagog više od dvadeset godina, promenio je moj način igranja, moje telo i razumevanje baleta.

Ostatak priče pročitajte u aktuelnom izdanju magazina Gloria!

Komentari. (0)

Loading