Nenad Nenadović u ulozi supruga i oca: Hladimo usijane glave

Autor:

23.09.2021 13:30

Foto:

Foto:

Nenad Nenadović je svojevremeno za Gloriju sa puno ljubavi govorio o svojoj porodici - supruzi Snežani i kćerkama Jani i Mini. Uloga supruga i oca proslavljenom glumcu je bila najvažnija u životu



Iako je poznato glumačko ime postao još kao desetogodišnjak igrajući dečaka Moljca u “Povratku otpisanih“, a potom u predstavama pozorišta “Boško Buha” i brojnim TV emisijama, Nenad-Neša Nenadović (47) najlepše se oseća u ulozi supruga svoje Snežane (41) i oca malih balerina Jane (14) i Mine (12).

Pročitajte i Napustio nas je još jedan veliki glumac - Preminuo Nenad Nenadović

Marina Lukić

 

- Snežana i ja smo se upoznali radeći predstavu “Bulevar” za večernju scenu pozorišta “Duško Radović” davne 1992. - seća se popularni Neša prvog susreta sa svojom suprugom. - Sve je počelo takoreći slučajno. Venčali smo se u leto 1994. Bilo je vrlo toplo, a svadba se završila prelepom žurkom na vrhu naše zgrade, sa scenografijom jednog havajskog kafića na obali mora, uz mnoštvo prijatelja i dobre, glasne muzike koja se čula i sa druge strane reke. Planirali smo da neko vreme budemo sami, da uživamo bez obaveza i putujemo. Naša Jana je rođena 1997. kad smo zajedno odlučili da je došlo vreme da deca upotpune našu sreću. Neposredno posle Jane dobili smo i Minu - priča glumac.

Mada je završila istoriju umetnosti, Snežana je glumila u “Bošku Buhi” tako da je član Udruženja dramskih umetnika Srbije. Karijeri se ipak nije posvetila koliko je mogla, jer nije želela da propusti nijedan trenutak odrastanja svojih mezimica. Maksimalno im se posvetila, u želji da im od malih nogu razvije osećaj za istinske vrednosti i pravu lepotu. Pošto je i sama završila baletsku školu, smatrala je da je “Lujo Davičo” pravo mesto za negovanje lepote i duha i tela. Tako je Jani i Mini vrlo rano otkrila čarobni svet belih patika, nežnog gracioznog pokreta i klasične muzike.

Marina Lukić

 

- Od samog početka obaveze oko dece delili smo ravnopravno. Ja sam bio zadužen za noć, a Snežana je dežurala danju kada su Janine i Minine potrebe bile u pitanju. Moram da priznam da su nam i devojčice dosta pomogle. Vrlo brzo su naučile da prespavaju celu noć, što je za roditelje izuzetno važno, i bile su zaista divne bebe. Kada su malo porasle i krenule da hodaju i igraju se, imali smo utisak da su, kao u TV reklami, opremljene “durasel” baterijama, toliko su bile živahne. Rekao bih, da ostanem u vodama te reklame, igrale su se do četri puta duže od ostalih normalnih primeraka dece. Tokom dana nikada nisu bile umorne. Stalno su se smejale i gurale dalje. Ipak, ništa u vezi sa njima nije nam bilo teško. Naprotiv, uživali smo u svakom trenutku. Čuvale su jedna drugu, a što su starije, lakše se dogovorimo oko svega. Sve bi da probaju i obožavaju putovanja. Kao porodica izuzetno smo vezani i volimo da smo zajedno. Tako često sednemo u kola i putujemo po Evropi. Posećujemo prijatelje kojih, hvala Bogu, imamo svuda - objašnjava ponosni tata Neša.

Ovog leta Nenadovići su skoro mesec dana proveli u Italiji. Najduže u Milanu, u koji će Jana uskoro da se preseli pošto je dobila stipendiju prestižne italijanske baletske škole. Pomisao na razdvajanje svima u porodici teško pada, ali ih teši da je to za njihovu devojčicu velika šansa.

Kao i većina roditelja, Snežana i Nenad nisu ni svesni koliko deca brzo rastu. Janin odlazak u Milano prosto ih tera na razmišljanje da njihove devojčice više nisu male, i da će uskoro da krenu i prve ljubavi i, možda, neka nova odvajanja od roditelja. Nenad već ozbiljno razmišlja na tu temu.

Marina Lukić

 

- Prva asocijacija svakom ocu, kad se ta problematika javi, sigurno je film “Mi nismo anđeli“. Mislim da odrastanje dece treba tretirati kao svaku drugu prirodnu nepogodu koja će doći kad-tad. Šalim se, naravno, to je deo svačijeg odrastanja i mi se trudimo da ih što bolje pripremimo za taj period. Kad im pričamo šta će ih snaći, uvek ponavljamo da mogu da se oslone na nas i da nikakav problem ne prećutkuju jer ćemo samo tako moći da im pomognemo. Uglavnom, spremio sam dvogled, pušku i maskirno odelo - kaže pola u šali Nenad.

Marina Lukić

 

Kao i u svakoj porodici i kod Nenadovića se dese problemi i nesporazumi. Rešavaju ih proverenom metodom brojanja ne do deset, već mnogo, mnogo više.

- Trudimo se da uvek jedno od nas problem sagleda hladne glave, a za situacije koje prete usijanjem najbolji lek je da se izbroji do hiljadu. Ili, još bolje, da sačekamo nekoliko sati, pa da onda porazgovaramo. Nekad je rešenje tu, ispred nas, ali užarene glave nam ne dozvoljavaju da ga vidimo. Brak je, inače, korpa puna uživanja ali i kompromisa. Pa nekad naletite na jedno, a nekad na drugo. Bitno je ne donositi prebrzo odluke koje je kasnije teško popraviti. Ovako kad se govori deluje krajnje jednostavno, ali nije baš tako. Potrebno je mnogo energije i ljubavi da bi se brak negovao - otkriva Nenad svoj recept za bračnu sreću.

 

Komentari. (0)

Loading