Dušan Mandić: Starije kolege su mi kao braća

Autor:

22.08.2021 22:00

Foto:

Foto:

Vaterpolista Dušan Mandić otkriva zbog čega je najsjajnije olimpijsko odličje posvetio supruzi i kćerki i kako je od starijih saigrača usvojio mentalitet pobednika



Uoči svake utakmice vaterpolo reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama u Tokiju Dušan Mandić (27) imao je video-poziv u kome bi mu dvogodišnja kćerkica Lenka slala poljupce i pokazivala kako navija za tatu. I Dušan je svaki put obećavao da će se potruditi da za nju da gol. Obećanje je ispunio 17 puta, a zlatnu medalju posvetio je svojoj supruzi Slađani i kćerkici, najvernijem navijaču.

Pročitajte i Suze Dušana Mandića obišle svet - ima Boga, Bog sve vidi!

Privatna arhiva

 

Dušan ističe kako mnogo duguje i starijim kolegama, koji su ga naučili pre svega šta znači imati pobednički duh.

- Prethodnih deset godina bili su mi kao starija braća, savetovali su me, pomagali, uvek su bili tu za mene, kao i ja za njih. Bilo je prelepo deliti bazen sa takvim ljudima. Trudiću se da i ja budem takav prema mlađima koji tek dolaze. Svako ko se bezrezervno trudi na treninzima dobiće od mene podršku, ali i kritiku, zavisno od trenutka. Moramo biti iskreni jedni prema drugima, i zajedničkim snagama uvek ići ka cilju.

Pročitajte i Najlepši blagoslov - Dušan Mandić i Slađana Tešić dobili ćerku

Getty Images

 

Posle pet godina provedenih u italijanskom Pro Reku, Dušan se vraća u vaterpolo klub Novi Beograd. I Slađana i on srećni su zbog te odluke, pošto su im u Italiji najviše nedostajale porodice.

- Presrećan sam što opet imam priliku da igram u Beogradu. Smatram da će veliki broj reprezentativaca u VK Novi Beograd biti odlična stvar i za reprezentaciju. Verujem da će klub realizovati sve svoje planove i da ćemo dodatno popularizovati vaterpolo u Srbiji - ubeđen je Dušan, koji otkriva da mu prija nadimak Dušan Silni, te da mu je čast što ga nosi i što ga porede sa takvim srpskim velikanom.

 

Ceo intervju u našoj Gloriji!

Komentari. (0)

Loading