Biljana Obradović iskreno: rastanci umeju da budu baš potresni

Autor:

15.08.2021 17:00

Foto:

Foto:

Portparolka FK Partizan, novinarka Biljana Obradović otkriva zbog čega je teško biti žena u muškom sportu, kako slavi i tuguje sa fudbalerima i da joj emotivno najteže padaju porazi jer je posle njih bolesna bar dva dana



Novinarka i poznato TV lice Biljana Obradović (43) jedna je od retkih žena u fudbalu, najvažnijoj sporednoj stvari na svetu. Kao portparolka FK Partizan, za osam godina sarađivala je sa čak trinaest trenera. Za Gloriju otkriva šta joj je u poslu najteže, zašto mora da radi mnogo više nego njene muške kolege i kako joj se, zbog izgleda, uspeh teško praštao. Iako je kao novinarka emisije “City”, a zatim i svoje autorske “Biljana za vas”, za 24 godine uradila sedam stotina intervjua sa sportistima, na sadašnjem radnom mestu godinama se dokazivala.

Mirko Tabašević

 

- Morala sam da “grizem” bukvalno svakog dana i da se trudim da imam što manje kikseva, mada ih svi pravimo u životu, to je neminovno. I uvek sam bila prinuđena da radim pet puta više od drugih. Nažalost, mizoginija je kod nas, ali i u regionu, i dalje prisutna i zbog toga nastojim da sve bude pod konac, od načina komunikacije do izbora garderobe, i po svetskim standardima.

Teški udarci

I odlasci igrača u druge klubove uvek se emotivno doživljavaju.

- S vremenom se naviknemo jedni na druge, pa rastanci umeju da budu baš potresni. Sećam se, kad je pre tri godine odlazio Saša Ilić, bio je to veliki udarac za sve nas. Svi igrači okupljali su se kod njega u kapitenskoj sobi i sve je odatle kretalo. Odjednom ga više nije bilo i sve je bilo drugačije. Nažalost, u ovom poslu morate stalno biti spremni i na to da ćete izgubiti osobu koja vam je draga. To su stvari koje lome čoveka, ali dešavalo se i da se neki igrači, posle nekoliko sezona, vrate u klub. Jednako teško pali su mi odlasci trenera Save Miloševića i Miroslava Đukića. Ali pošto sam profesionalac, posle dva dana tuge, trećeg sam već morala da nastavim dalje. Možda to deluje hladno i surovo, ali jednostavno mora tako.

Pošto je u Partizan došla sa ozbiljnom novinarskom karijerom, Biljana priznaje da nikad nije imala potrebu da joj se bilo ko divi ili da se ona nekome dodvorava.

Pročitajte i Biljana Obradović: U muškom svetu žena mora da "grize"

Mirko Tabašević

 

- Od početka sam sa svima izgradila profesionalan, zdrav i drugarski odnos. Kad se tako postavite, od svih u klubu ćete dobiti poverenje i poštovanje, što je veoma važno za ženu. Otkako sam na ovom mestu, veoma pazim kad i gde se pojavljujem u javnosti, doziram da me ne bude previše. Mnogi su me pitali da li bih volela da odem u neki inostrani klub. Mislim da bih se lako snašla, jer znanje i profesionalizam imam, ali, iskreno, to me ne zanima, jer bih morala opet da krećem iz početka.

- Trudim se da budem PR po svetskim standardima. Mnogo puta smo igrali sa velikim timovima i stizale su nam pohvale od UEFA za rad PR službe, profesionalnost i odnose sa medijima. Kod mene je sve u minut, koliko može da bude precizno. Nažalost, ima i nepredviđenih situacija, jedna od njih bila je odlazak Takume Asana, koji je napustio klub a da se nikome nije javio. Tri dana smo neprestano radili na tome, zvala sam kolege iz medija u pola osam ujutru na Uskrs. U ovom poslu ne postoje poteškoće, samo izazovi sa kojima morate da se suočite i ogroman adrenalin koji vam pomaže da sve savladate na nabolji mogući način.

Komentari. (0)

Loading