Raskrstio sa mikrofonom: Evo zašto se Srđan Čolić ne vrača na scenu!

Autor:

14.08.2021 22:30

Foto:

Foto:

Dok se bavi produkcijom i sinhronizacijom crtaća, Srđan Čolić, osnivač grupe Moby Dick, priznaje da ne planira da se vrati na muzičku scenu jer mu je osnovna želja da se posveti vaspitavanju sina Stribora i kćerke Minje



Kompozitor Srđan Čolić (54), osnivač grupe Moby Dick, već godinama radi na sinhronizovanju animiranih filmova holivudskih studija. Do sada ih je potpisao skoro 40, a u najnovijem, “Luka”, glas glavnom junaku dao je njegov sin Stribor (12).

Priznaje da je mnogo pesama napisao zbog ljubavi, i to mnoge na istom mestu.

- “Nema nas više” je nastala zbog danas potpuno nevažne ljubavi, koja je tada kratko trajala, ali me je inspirisala da napišem takvu baladu. Nisam patio, ali nastao je dobar tekst. Mnoge pesme sam napisao u kupatilu. Dok sam sâm sa sobom, kad se osamim, lakše mi izleti stih.

Pročitajte i Srđan Čolić o roditeljstvu - Malo nas uspe da od dece napravi ljude

Jakov Simovic

 

Na scenu se ne bi vratio, bez obzira na visinu ponude.

- Ne bih zbog dece, Stribora i Minje. Relativno kasno sam ih dobio, pre svega bih da ispratim njihovo odrastanje, a bavljenje muzikom to ne dozvoljava. Više para bih zaradio da se bavim Moby Dickom, ali sin i kćerka su mi važniji. Supruga se slaže da je bolje ovako. Ona je bila srećna kada sam odlučio da se povučem sa muzičke scene jer je znala da će u meni imati pomoć oko porodice. Sad imam i problem sa izražavanjem kroz pesme. Nisam više mlad da verujem kako mogu da menjam svet, a nisam ni dovoljno star da mogu da prodajem neku mudrost.

Ipak, neretko se lati mikrofona.

- Kada se ženio Striborov ujak, neko me je zamolio da otpevam nekoliko pesama. Tokom pevanja čak sam i zaboravio delove teksta, ali mladencima je bilo super. Mnogi su to snimali i slali snimke, pa sam dobijao ponude da pevam na svadbama. Ali nisam ja za to.

  Ceo intervju pročitajte u našoj Gloriji!

Komentari. (0)

Loading