Srđan Čolić o roditeljstvu: Malo nas uspe da od dece napravi ljude

Autor:

11.08.2021 16:00

Foto:

Foto:

Dok se bavi produkcijom i sinhronizacijom crtaća, Srđan Čolić, osnivač grupe Moby Dick, priznaje da ne planira da se vrati na muzičku scenu jer mu je osnovna želja da se posveti vaspitavanju sina Stribora i kćerke Minje



Kompozitor Srđan Čolić (54), osnivač grupe Moby Dick, već godinama radi na sinhronizovanju animiranih filmova holivudskih studija. Do sada ih je potpisao skoro 40, a u najnovijem, “Luka”, glas glavnom junaku dao je njegov sin Stribor (12).

- Luka mi je najveća uloga do sada. Pozajmio sam glas u crtaćima “Hotel Transilvanija 3”, “Mali šef” i “Ferdinand”. Iako mi je taj posao uživanje, to nije lako - priča ponosno Stribor, koji je samo za ovaj film u studiju proveo sedam dana, po tri-četiri sata dnevno.

Pročitajte i SRĐAN ČOLIĆ – Mobi Dik je ostavio trag na domaćoj sceni

Jakov Simovic

 

Srđan je ponosan na naslednika što je sam išao na snimanja i vraćao se, kao da njegov otac ne vodi projekat, jer stariji Čolić izbegava da bude prisutan kada sin snima.

- Još dok je bio mali, shvatio sam da je tako bolje. On bolje funkcioniše kad ja nisam u studiju. Ne mešam se jer to može loše da utiče. Isto je kao u sportu, kada dete igra na terenu a roditelji su na tribinama. Kao roditelj, posmatrao sam Striborove talente. Ima ih nekoliko, a jedan od njih je oponašanje drugih glasova. To radi s lakoćom. Nisam hteo da ga šaljem u glumačke škole jer ja potičem iz glumačke porodice, moji roditelji su završili akademije i otac je bio pozorišni glumac. Stribora nisam gurao u sinhronizacije po svaku cenu. On je to osetio. Niti sam želeo da ga guram na film, da sa 10 godina postane dečja zvezda, jer sam gledao neke klince koji su postali mlade zvezde i kasnije su popucali psihički. Do 16. godine nek izabere čime želi da se bavi u životu.

Ostatak intervjua pročitajte u aktuelnom izdanju magazina Gloria

Komentari. (0)

Loading