Ogroman uspeh

Lov na istoriju: Nole se izvinio publici na Vimbldonu

Autor:

09.07.2021 20:30

Foto:

Foto:

Novak Đoković u finalu Vimbldona! Najbolji svetski teniser nestvarnom partijaom plasirao se u finale prestižnog turnira.



Najbolji svetski teniser posle velike borbe pobedio je Kanađanina Denisa Šapovalova sa 3:0 u setovima. Nije Novak bio na svom prepoznatljivom nivou, međutim kada je bilo najvažnije - Nole je pogađao, i tako stigao na prag nove šeste titule na Vimbldonu i 20. slema u karijeri.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Meč na centralnom terenu trajao je 163 minuta, a publika je imala priliku da uživa u odličnom i neizvesnom meču. Iako smo navikli da publika u Velikoj Britaniji često bude neprijateljski nastrojena prema najbolje teniseru na svetu, na kraju meča Novak je zaradio stojeće ovacije.

Na kraju meča, Đoković se obratio navijačima ali i Denisu, te poručio da rezultat ne prikazuje realan tok meča.

- Rezultat ne prikazuje realan tok meča, on je sjajno srvirao i bolje igrao u prvom i dobrom delu drugog seta. Imao je sjajne šanse i hteo bih da mu još jednom aplaudirate za sve što je danas uradio. Ovo je bilo njegovo prvo polufinale Grend Slema i videli ste da je bio veoma emotivan, a videćete ga sigurno u završnici u budućnosti jer je izvanredan igrač - skromno je prokomentarisao Nole.

Pročitajte i Maestralne partije Novaka Đokovića kao inspiracija širom sveta!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Još jedan interesantan podatak jeste da je ovo 30. veliko finale slema na kome će Novak učestvovati, a povodom toga, Nole je rekao sledeće:

- U ovoj fazi moje karijere, Grend Slemovi su mi sve. Bio sam privilegovan da ispisujem istoriju sporta koji volim i ispunjava mi srce svaki put kada čujem da se nešto istorijski dešava i kada je ulog veliki i moram da budem uravnotežen i da za mene postoji samo onaj naredni meč i da ne razmišljam ni o čemu drugom. Izlazak na teren u GS finalu je zaista nešto posebno, izvinite mnogo pričam - šaljivo je završio svoje izlaganje Nole.

Za nekoliko dana, tačnije u nedelju, Novaka očekuje finale protiv Italijana Beretenija, a nadamo se da ćemo još jednom biti svedoci slike na koju smo navikli - Novak sa trofejom.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading