Katarini Radivojević objasnila koliko ju je situacija s čuvenom Milevom naljutila: prikazali je kao ludu, dosadnu, ljubomornu..

Autor: Gloria.rs

05.07.2021 19:00

Foto: Televizija K1

Foto: Televizija K1

Poznata glumica Katarina Radivojević već neko vreme je u Beogradu gde vredno radi na predstavi „Zaboravljene“ koja će biti prikazana u subotu, 10. jula, u okviru festivala „Belef“. Komad je o ženama koje su ostavile upečatljiv trag u srpskoj istoriji ali koje nisu doživele da se njihovo delo vrednuje na način koje su zaslužile.Tim povodom Katarina je gostovala na televiziji K1 i podelila sa gledaocima šta je to povukalo da se upusti u ovaj projekat. 

- Nisam doživela holivudsku priču ali ja volim Ameriku. Volim njihov mentalitet, volim što sam osetila i njene dobre i loše strane jer me je to napravilo drugačijom i boljom osobom. Na kraju krajeva, to je i proširilo moje vidike. Tamo sam i otkrila neke priče o ženama o kojima ćemo govoriti u predstavi „Zaboravljene“ – kazala je poznata glumica u emisiji „Kec na jedanaest“. - Po mom ličnom utisku se o Milevi Marić Ajnštajn ponešto i zna, ali se ne zna dovoljno.

Televizija K1

 

- Pogotovo u belom svetu. Kada sam počela da radim u konzulatu i kada sam shvatila koliko je tih žena i koliko su važne, htela sam da se glas o njima raširi i čuje i van ovih granica. Moja ideja je bila da predstavu prvo igramo na Off-Brodveju, na engleskom, da se čuje koliko je Mileva učestvovala u teoriji relativiteta. Svakako ćemo to i učiniti čim se pozorišta u Njujorku budu otvorila. Trebalo bi da to bude 14. septembra, ali zbog najava trećeg talasa epidemije, pitanje je da li će i taj rok biti prolongiran. 

Katarina je kazala koliko se naljutila kada je gledala jednu seriju u kojoj se spominje upravo Mileva Marić

- Naljutila sam se kada sam videla u jednoj seriji o genijima na „Nacionalnoj geografiji“ da su Milevu prikazali kao ludu, dosadnu, ljubomornu... Kao osobu koja je na neki način ugnjetavala Ajnštajna – kazala je glumica. – Malo smo svesni toga koliko je ženama u to vreme bilo teško zbog osude sredine u kojima su živele, a neretko je ta osuda dolazila upravo od strane žena.  Žena bi ženi uvek trebalo da pomogne, da pruži ruku i da podrži. 

Pročitajte i Srpske glumice u provokativnim scenama: Katarina Radivojević i Anđela Jovanović kakve do sada nismo videli

Na pitanje Aleksandre Jeftanović da li bi iz ove perspektive nešto u svom životu promenila i da li bi ponovo išla „glavom kroz zid“, čuvena Zona kazala je: 

- Ne mislim da sam išta radila „glavom kroz zid“. Možda bih se više koncentrisala na evropsku scenu, možda ostala u Moskvi kada sam dobila priliku. Ja sam radila 2008. prvi film i seriju u Rusiji, i tada mi je agentica rekla da ostanem, ali ja sam već bila preseljena u Los Anđeles. Ali, Amerika mi je otvorila nove vidike i ne kajem se. 

Pročitajte i Katarina Radivojević učestvovala u organizovanju posebne gala večeri: Srpska noć u Njujorku

Poznata glumica kazala je i da pažljivo bira projekte u kojima će se pojaviti. 

- Gradim svoju karijeru birajući projekte u kojima se pojavljujem. Nedavno sam dobila veliki kompliment - rekli su mi da sam zaštitno lice uspešnih projekata. Gledaćete me uskoro u seriji i filmu „Nečista krv“ čemu se mnogo radujem – kazala je Katarina Radivojević na K1. 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading