Nemanja Nedović i njegova supruga doneli odluku: Nećemo se zadržati samo na poljoprivredi!

Autor:

03.06.2021 16:00

Foto:

Foto:

Na 40 minuta vožnje od Beograda, košarkaški reprezentativac Nemanja Nedović (30) i njegova supruga, manekenka Mina Milutinović Nedović (26), napravili su porodičnu oazu u kojoj provode svaki trenutak kad su u Srbiji. Na imanju nadomak Fruške gore uživaju sa dva psa, zlatnim retriverom Mangom i lagotom romanjolom Čokom, a najviše vole kad im u goste dođu roditelji i prijatelji.



- Imanje smo kupili prošle godine, malo pre svadbe koju smo na njemu pravili u avgustu. Tu nije bilo ničega sem stare drvene kućice. Sredili smo ceo prostor, renovirali ga i zasadili baštu i voćnjak. Ovde boravimo tokom letnjih meseci. U Beogradu, gde živimo u stanu, sve nam je vezano za posao, a na imanju se odmaramo i uživamo - otkriva manekenka.

Jakov Simović

 

Na odluku o kupovini kuće sa velikom okućnicom najviše je uticala korona, koja je par zatekla u Milanu gde je Nemanja igrao za Olimpiju, i zabrana kretanja koja je pratila pandemiju.

- Ideju smo dobili kad smo se vratili iz Italije za Srbiju u martu prošle godine. Zatvoreni u stanu sa dva psa, shvatili smo da nam treba kuća sa ogromnim dvorištem. I Nemanja i ja smo zbog posla vezani za grad, pa kad se zasitimo gužve i “vreline asfalta”, mir i uživanje najradije pronalazimo u prirodi. Obožavamo da šetamo i smatramo da je najbolje, najkvalitetnije i najzdravije vreme ono koje provodimo na čistom vazduhu - objašnjava Mina.

Pročitajte i Nemanja Nedović i Mina Milutinović: Naša atinska razglednica

Jakov Simović

 

Vikendice u okolini jezera Komo i mesta Portofino, koje su obilazili kad god su u Milanu imali slobodno vreme, poslužile su im kao inspiracija za uređenje kuće koja je udaljena od gradske vreve i gde se umesto automobilskih sirena i motora čuju ptičice i zrikavci. Čim je videla imanje, Mina je znala da će na njemu niknuti bašta, i to ne bilo kakva, već organska.

- Bila bi šteta da nemamo baštu i ne uzgajamo naše voće i povrće, pogotovo jer oboje vodimo računa o ishrani. Rad u bašti mi predstavlja veliko uživanje - kaže ona, a Nemanja se nadovezuje:

- U planu nam je da proširimo imanje i da se ne zadržimo samo na poljoprivredi. Moja želja je da imamo i konje, ali o tom-potom.

Ostatak intervju pročitajte u aktuelnom izdanju magazina Gloria!

Gloria

 

 

Komentari. (0)

Loading