Milica Janketić ekskluzivno: Lakše mi je kad sagledam sve mogućnosti, i one najbolje i one najgore!

Autor:

30.05.2021 17:00

Foto:

Foto:

Glumica Milica Janketić, uz podršku supruga Duleta, odlučila je da sina koga će doneti na svet u julu nazove po svom ocu, proslavljenom srpskom glumcu Mihailu Janketiću



Kad je saznala da je trudna i da će roditi dečaka, za glumicu Milicu Janketić (31) nije bilo dileme da će naslednik poneti ime Mihailo, po dedi, čuvenom srpskom dramskom umetniku Mihailu-Miši Janketiću. Snažnu podršku za takvu odluku dobila je od supruga Duleta.

Pročitajte i U porodicu Janketić stiže pojačanje - Milica potvrdila prelepe vesti!

Foto: Jakov Simović

 

- Jedino mi je žao što moj otac Mihailo nije dočekao da postane deda još jednom. Bilo bi lepo da je tu sa nama, da moje dete odrasta uz njega. Pošto nosim dečaka, odlučili smo da mu damo dedino ime, a potrudiću se na sve načine da moj sin sazna kakav je bio Miša Janketić. Srećom, bio je glumac i postoje sačuvani razni tragovi i snimci njegovog rada, moći će da gleda predstave, serije i drame u kojima je njegov deda učestvovao. Trudiću se da njegovo odsustvo nadomestim na taj način, neće ga upoznati samo preko fotografija i iz priča. Naravno, svima nama bi bilo mnogo draže da ima priliku da upozna deku, ali... Mama Sonja, kad sam joj javila da sam u drugom stanju, prvo nije mogla da poveruje, kao da nije dobro čula. “Sine, šta kažeš?”, pitala me je. Čitava porodica je presrećna, braća Radomir i Marko i sestra Iva. Ovo će mami biti četvrto unuče, Radomir ima sina, Iva sina i kćerku.

Milica je odrasla u velikoj porodici i priželjkuje da i sama ima više dece, jer je to neprocenjivo bogatstvo.

- Nikada nije bilo samo nas četvoro u kući, s nama su često bili i sestra od tetke, brat od strica, drugari iz škole. Uvek bi tu neko i prespavao, a najlepše nam je bilo kad bismo išli na putovanja, kao čitav vrtić. Dete se u takvoj gužvi nauči svačemu, raznim korisnim stvarima, nauči da se izbori za sebe, socijalizuje se, postane nesebično. Mislim da je to veoma važno za pravilan razvoj. Odrastajući u takvom okruženju, i sama sam poželela da imam veliku porodicu i nadam se da će mi se to ostvariti. 

Pročitajte i Velike ljubavi koje su obeležile godinu za nama - Ipak nije sve tako crno!

Foto: Jakov Simović

 
MILIJARDE VASIONA

Milica je, uprkos tome što je u osmom mesecu trudnoće, zadržala vitku liniju, a nije promenila ni navike i nema posebnih zahteva, osim što joj je apetit malo pojačan. Još radi, predaje glumu na dva fakulteta, državnom u Banjaluci i Akademiji umetnosti u Beogradu. Užurbano privodi kraju semestar i održava ispite kako bi sve bilo gotovo pre nego što dođe beba. Nije se odrekla ni predstava.

- Kako trudnoća protiče bez ikakvih komplikacija, mogla sam sve vreme da radim i krećem se. Prijalo mi je, ali poslednjih nedelja postaje pomalo napeto. Nedavno sam odigrala dve manje zahtevne predstave, “Ima nešto što bi trebalo da znaš” i “Cimet i vanila”, dok sam one u Pozorištancetu Puž ipak morala da preskočim jer su veoma zahtevne, sa mnogo akrobacija. Snimila sam petu sezonu serije “Ubice mog oca” i imala epizodu u “Aleksandru od Jugoslavije”. Kolege su se šalile da sam tempirala da se porodim na leto da ne bih propustila pozorišnu sezonu, koja počinje u oktobru. Mislim da ću se prvo vratiti u teatar. Beba će tada imati tri-četiri meseca i suprug će moći da je pričuva tih nekoliko sati koliko budem odsutna, dok ću na fakultetu pauzirati godinu.

Pročitajte i Udala se ćerka Miše Janketića - Milica Janketić izgovorila sudbonosno da!

Foto: Jakov Simović

 

Vitku liniju održala je i zahvaljujući tome što ide na jogu i pilates za trudnice. Kao veliki štreber nabavila je i stručnu literaturu, ne samo o porođaju nego i o odgajanju deteta do treće godine.

- Volim da budem obaveštena o svemu, ne volim nikakva iznenađenja. Imam, razumljivo, i određene strahove, odnosno više neizvesnosti jer je u pitanju nešto sa čime se susrećem prvi put. Psihički mi je lakše kad znam šta me sve čeka, kad sagledam sve mogućnosti, i one najbolje i one najgore. Pitam se kakav ću biti roditelj, da li ću umeti da se snađem. Za sada još ne znam čemu ću sve učiti dete, pošto ne znam kakvo će biti. Svako dete, baš kao i svaka osoba, vasiona je za sebe i sačekaću da se prvo upoznamo. Sigurno je da ću ga učiti da bude dobra osoba, dobar čovek, baš kao što su nas roditelji učili. To je najvažnije.

Pročitajte i Marko i Milica Janketić - Porodični konsenzus oko cicvare

Sa izazovima tokom pandemije dobro se nosila, a čitav period vanrednog stanja sa suprugom je provela u prirodi, u Banatskom Brestovcu.

- Uspela sam da ostanem zdrava u ovim nezahvalnim okolnostima, kao i psihički pribrana. Sve ovo predugo traje, psihički pritisak je veliki i treba ostati zdrav u psihofizičkom smislu.

U porodilište će otići sama, pošto epidemiološka situacija tako nalaže. O mogućnosti da i suprug bude na porođaju nisu ni razmišljali.

- Tu opciju smo odmah odbacili, pa iskreno ni ne znam da li bih volela da bude pored mene u tim trenucima. Kod nas je to još uvek škakljiva tema, dok se na zapadu podrazumeva da rođenju deteta prisustvuje i otac.

Komentari. (0)

Loading