Kontroverzni pobednik Evrovizije: Kokain i seksualnost

Autor:

24.05.2021 14:00

Foto:

Foto:

Italija je odnela pobedu na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije. Upečatljiv rok bend Maneskin i njihov frontmen, vatreni Damijan David, očarali su publiku širom sveta i upravo zahvaljujući njihovim glasovima, pesma “Zitti E Buoni” ostaće zabeležena u istoriji ovog prestižnog muzičkog takmičenja



Iako nije u klasičnom evrovizijskom maniru, italijanska pesma odnela je trofej, a to ukazuje i na činjenicu da se utabanim stazama retko stiže do pobede. "Zitti e Buoni"  uglavnom govori o iskupljenju i želji da se svet sagleda kroz muziku i protiv predrasuda što je centralna tema opusa grupe Maneskin.

Pročitajte i Salvador Sobral - Zašto je evrovizijski miljenik dospeo na stub srama

Foto: Francis Delacroix

 

Damijan David (22), frontmen pobedničke grupe, zaludeo je svojom pojavom i energičnim nastupom, mnoge devojke, a jedna od onih kojima se opasno dopao jeste i Sanja Vučić, jedna od članica grupe Hurricane, predstavnice Srbije na 65. Evroviziji.

Ipak, deo javnosti ostao je zbunjen činjenicom da je pevač tokom pobedničkog nastupa poljubio u usta članove svog benda, i to mušku polovinu.

Pročitajte i "Šoubiznis melje, samo je pitanje koliko ste čvrst orah" - Prva jugoslovenska pobednica na Evroviziji otkriva zašto se povukla

Foto: EBU / Thomas Hanses

 

Taman kada su krenule polemike, saznalo se da vatreni Italijan nije homoseksualac, za šta je ženski deo populacije navijao svim srcem, ali da je, na njihovo opšte razočarenje, zauzet.

Damijan je već četiri godine u ljubavnoj vezi sa manekenkom Đorđom Soreli (25), a par se i verio, što su umesto prstenom, pokazali i tetovažom srca na prstu buduće neveste.

Pročitajte i Niko ovo nije očekivao - Moćna poruka Lene Kovačević!

 

 

Međutim, ovo nije jedina tema kojom se javnost bavi u vezi sa kontroverznim pevačem.

Iako je Italija odnela pobedu na ovogodišnjoj Evroviziji, ipak se više od svega pisalo i pričalo o "šmrkanju kokaina u Zelenoj Sobi".

Damijan David je odmah demantovao navode koji su se prvo pojavili na društvenim mrežama, da bi potom najavio i da će se testirati kako bi dokazao da u njegovom organizmu nema nedozvoljenih supstanci.

Pročitajte i Ljubavna priča iza kulisa Evrovizije - Kako se boriti protiv seksi konkurencije?

Foto: EBU / Thomas Hanses

 

Naime, u etar je "iscureo" video, snimljen u momentu proslavljanja pobede u Zelenoj Sobi, na kome se Demijan nalazi u čudnoj pozi, sa glavom spuštenom na sto. To je mnogima bilo dovoljno da pomisle da je pevač imao sa sobom nedozvoljenu supstancu i konzumirao je u prenosu uživo. Pevač je ovo opravdao činjenicom da je u njegovoj blizini razbijena staklena čaša, te da je u tom momentu zapravo gledao u pod, tražeći krhotine.

Nakon povratka u Italiju, Damijan je dao svoj prvi intervju u kojem je, između ostalog, govorio i skandaloznom snimku tokom Pesme Evrovizije.

Pročitajte i Kakva energija - Uraganke oduvale Evropu!

Foto: EBU / Thomas Hanses

 

- Nikada u životu nisam konzumirao kokain i sigurno neću početi tokom živog prenosa pred celom Evropom - rekao je Damijan i nastavio:

- I to pred kamerom koja je uperene u moje lice?! To zato što sam glup? Jesam, ali ne toliko! - rekao je on.

Inače, žestoki rok bend Maneskin sa pesmom “Zitti E Buoni” od početka proba za Eurosong u Roterdamu važio je za favorita, a ime ovog sastava na danskom jeziku znači mesečina.

Pročitajte i Počela borba za muzički tron! "Otvori se" počinje veliko finale 64. Evrovizije

Foto: Francis Delacroix

 

Komentari. (0)

Loading