Neda Ukraden: Uspomene zalivene suzama

Autor:

16.05.2021 12:30

Foto:

Foto:

Pevačica Neda Ukraden piše autobiografiju u kojoj će otkriti malo poznate detalje iz svog zanimljivim anegdotama krcatog života i ističe da i danas ima dve bračne ponude



Pošto je obišla rodni Imotski i videla se s prijateljima i rodbinom u Dalmaciji, Neda Ukraden je rekla da piše autobiografiju u kojoj će otkriti malo poznate detalje iz svog uzbudljivog života. Gostujući u emisiji HRT-a “U svom filmu”, dotakla se i bolnih tema, uključujući raspad Jugoslavije.

Pročitajte i Duge, vrlo dramatične i neobične ljubavi - Neda Ukraden ponovo pred oltarom?

Andreja Damnjanović

 

- Vodim se izrekom “Moram, znači mogu”. Kada sam poslala prijateljici fotografije sa snimanja poslednjeg spota, njen suprug je prokomentarisao: “Borba neprekidna, do kraja života.” To je neprekidna borba, u teškim uslovima. Imam divnu porodicu koja me ispunjava u svakom trenutku kad nisam posvećena poslu. Počela sam da pišem autobiografiju. Tek sada kad su iz mene počele da izlaze sve divne uspomene o pesmama, koncertima, vidim da su to čitave priče, romani. Kad sam pisala o nastanku pesme “Zora je svanula”, dva puta sam se rasplakala - priznala je Neda.

Premda je prošlog avgusta napunila sedamdeset godina, i dalje ima mnogo energije i ambicije. Svesna je da je trajanje na javnoj sceni jedan od nesumnjivih dokaza uspeha.

Pročitajte i Neda Ukraden prkosi godinama - Niko nije savršen!

Andreja Damnjanović

 

- Mislim da sam kao žena svojim primerom razbila mnoge tabue, posebno o tome kako se izgleda u određenim godinama. Ovo su moje najbolje godine. Sada sam najopuštenija i najmirnija. Dok sam bila mlađa, sve mi je smetalo, borila sam se za porodicu, borila sam se da stvorim. Sad je sve složeno kako treba. Vežbam svakog jutra, nikada ne idem u teretanu, a leti volim da plivam i igram tenis.

Dok je fokusirana na nove pesme i porodicu, kćerku Jelenu i troje unučića, Aleksandru, Nedu i Dušana, i dalje izaziva pažnju kod muškaraca.

- Imam još dve bračne ponude, ali ja sam na prvom mestu majka, pa tek onda sve ostalo. Dugo nisam sebi oprostila to što nisam rodila više dece. To što sam previše savesna i previše odgovorna jeste i dobra, ali i loša osobina. Veoma sam patila kad sam zbog posla bila razdvojena od deteta, radila sam joj domaće zadatke dok sam bila na turneji u Australiji. Život mi je doneo mnogo lepoga, uspeh i popularnost. Sebe sam uvek videla u svetskim organizacijama za zaštitu dece ili žena - to bi, nekako, bila moja misija. Ali i s pesmama to radim, stalno nešto poručujem ženama - objasnila je Neda.

 

Boris Jakić

Autor

Komentari. (0)

Loading