Poslušajte kako Džoni Dep priča srpski

Autor:

07.05.2021 14:58

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Holivudski glumac već decenijama voli Srbe i Srbiju a tokom tog vremena naučio je naš jezik i više od psovkiHolivudski glumac Džoni Dep (57) već decenijama voli Srbiju, što je pokazao čestim dolascima, ali i odlukom da poslednji film “Minamata” snima u Beogradu i našoj zemlji. Za ovu sredinu vežu ga i brojna višegodišnja prijateljstva, a jedno od takvih je i sa našim a svetski poznatim scenografom Miljenom Kljakovićem Krekom. Zvezda serijala “Pirati s Kariba” govorio je o radu i prijateljstvo sa Kljakovićem u dokumentarnom filmu “Kreka: Lovac na snove”, koji će biti prikazan na zatvaranju FEST-a, i tom prilikom pokazao kako govori srpski jezik.

Pročitajte i Sud doneo iznenađujuću odluku: Presuda o slučaju Amber Herd i Džonija Depa šokirala je svetsku javnost! (foto)

Sem što je opsovao na čistom srpskom jeziku, nemirni dečko Holivuda potvrdio je da njegovo poznavanje srpskog ide više od obične psovke.

- Hajdemo da se napijemo - izgovorio je Dep na srpskom jeziku, nakon prijateljskom zagrljaja sa Kljakovićem.

Glumac je ranije, u brojnim intervjuima govorio da “obožava Srbiju i Srbe”.

Pročitajte i Džoni Dep: Beogradski dani holivudske zvezde

Ljubav Džonija Depa prema Srbiji datira još iz devedesetih. On je 1992. godine u beogradskom SKC-u svirao gitaru zajedno sa grupom “Partibrejkers”, kada je zajedno sa američkim rediteljem Džimom Džarmušom bio gost najpoznatijeg filmskog festivala u Beogradu. Njih je tada u naš glavni grad doveo reditelj Emir Kusturica koji je sa Depom pre toga snimao film “Arizona Dream”.

FEST arhiva

 

 

Kasnije, nakon što je poneo titulu najplaćenijeg glumca Holivuda zahvaljujući ulozi pirata Džeka Speroua, Dep je bio gost Kustendorfa, Kusturičinog filmskog festivala u Drvengradu na Mokroj gori, a zatim je pre dve godine na ulicama Beograda snimao film “Minamata” koji će takođe premijerno biti prikazan na FEST-u.

 

 

Komentari. (0)

Loading