Glumica i manekenka u trudnoći sa koronom

Autor:

26.04.2021 12:34

Foto:

Foto:

Glumica Nada Macanković i manekenka Ivana Korab imale su infekciju izazvanu korona virusom u različitim periodima trudnoće - Ivana pred sam porođaj, a Nada u prvom trimestru trudnoće



Ivana Korab i Nada Macanković imale su koronu u trudnoći.

Korab je godinama radila na tome da ostane trudna, i na kraju joj je to pošlo za rukom vantelesnom oplodnjom. Kada je došao momenat porođaja Ivana je doživela šok.

Pročitajte i Manekenka Ivana Korab podelila svoje iskustvo - Nisu samo žene, ima i muškaraca koji su zlostavljani!

Jakov Simović

 

Naime, obavezan PCR test, koji je radila dva dana pred porođaj pokazivao je negativan rezultat. Međutim, na samom prijemu u bolnicu ponovo joj je urađen tzv. brzi test koji je pokazao suprotan rezultat, bila je inficirana virusom.

Manekenkin porođaj prošao je bez problema, ali je situacija nalagala da, po porođaju, bude razdvojena od bebe.

Kada je konačno mogla da joj priđe, Ivana i bebin otac su morali strogo da vode računa da ne prenesu virus na dete.

- Uspeli smo da ga ne zarazimo, jer smo sve vreme bili sa maskama i to onim N95, što su nam i lekari preporučili – ispričala je Ivana. - Prali smo ruke kad god nešto dodirnemo, stvarno smo se trudili i uspeli smo, prenosi Telegraf.

Pročitajte i Kada je videla iznenađenje, Ivanu Korab savladale emocije, a bilo je i suza

Instagram printscreen @ivanakorab

 

S druge strane, glumica Nada Macanković je saznala da je trudna sedam dana pošto je obolela od kovida -19. Jedini simptom koji je imala bio je gubitak daha, ali kada se njen suprug razboleo i Nadin test na koronu bio je pozitivan.

Otišla je u kovid ambulantu i na Infektivnoj klinici su joj urađene sve analize. S obzirom na to da je imala izrazito visok nivo vrednosti D-dimera, Nada je morala da uzima terapiju, iako je imala asimptomatsku kovid infekciju.

Pročitajte i Nada Macanković potvrdila prelepe vesti - U njen dom stiže pojačanje!

Prilikom prvog pregleda ginekolog joj je otvoreno rekao da se 20 odsto svih trudnoća u prva tri meseca završi pobačajem. Rizik od gubitka ploda je veći ukoliko je majka zaražena nekim virusom.

- Na kraju mi je rekao: „Trudna si samo za sebe i za svog muža, ni za koga više“ – ispričala je Nada Macanković u emisiji RTS Ordinacija.

- Nekako mi je stavio do znanja da trudnoću ipak prihvatim sa rezervom, da možda zbog tog virusa i problema sa disanjem ta trudnoća prosto ne uspe, iako sam ja jako dugo čekala i mnogo sam se obradovala.

Pročitajte i Porodična idila Nade Macanković i Bojana Janjića - Malo sporta, malo glume i dosta igara

Ata Images

 

Istakla je da je želela da dobije i drugo mišljenje, ali da su joj svi ginekolozi rekli isto.

- Zahvalna sam lekarima što su mi tako rekli. Nikome nisam govorila da sam u drugom stanju, ni u pozorištu nisam prijavila, niti sam htela da otvaram trudničko bolovanje. Samo sam sebi ponavljala: „Neću da mislim, neću da mislim“, jer može da se desi da je virus negativno uticao i nisam tri meseca uopšte prihvatala da sam trudna. Tek kada sam ušla u četvrti mesec, počela sam da se radujem – podelila je Nada svoje iskustvo.

Macanković je istakla da se još uvek nije opustila i da je i dalje pod stresom zbog ukupne situacije sa pandemijom korona virusa.

Pročitajte i Muzičar Rambo Amadeus nakon što je pobedio opaku bolest - Ne mogu da se radujem punim srcem!

ata images

 

- Virus mutira, deca postaju izloženija... Jako sam zabrinuta jer imam dete od pet godina koje ide u vrtić i ima puno aktivnosti, i do sada ga nisam u tome sprečavala. Nisam se plašila, a sada se već plašim – priznala je glumica.

Posebno je brine činjenica da ni ona ni njen muž, iako su preležali infekciju, nemaju antitela. Priznaje da razmišlja o tome da bi možda bilo najbolje da sa porodicom ode na selo i da se izoluju od svih aktivnosti do porođaja.

Pročitajte i Nada Macanković - Prve fotografije sina Milutina

prinzscreen youtube

 

- Ne treba da budemo u strahu, ali treba pratiti dešavanja jer se virus menja. Ako epidemiolozi kažu da više oboljevaju deca, znači da se nešto dešava i da toga treba da budemo svesni i da čuvamo decu i bebe u stomaku – poručila je Nada Macanković, prenosi Telegraf.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading