Britanska monarhija

Najveći deo dobiće ona - Evo kako će bogatstvo princa Filip biti podeljeno

Autor:

22.04.2021 16:00

Foto:

Foto:

Nasleđe princa Filipa, nakon sahrane vojvode od Edinburga glavna je tema britanskih medija. Bez obzira što su emocije i dalje jake, a tuga sveža, javnost zanima šta će biti sa bogatstvom pokojnog princa.



Vojvoda od Edinburga, princ Filip iza sebe je ostavio bogatstvo koje se procenjuje na 10 miliona funti. Tokom svog života, Filip je pored posla u mornarici kao član kraljevske porodice zarađivao oko 400 hiljada funti godišnje, prenose strani mediji. Osim toga, sa svojom suprugom, kraljicom Elizabetom II ulagao je u brojne nekretnine, umetnine, deonice i literaturu.

Profimedia

 

Iako kraljevska porodica još uvek nije zvanično objavila testament nedavno preminulog princa, poznato je da je Filip kočiju i ponije ostavio svojoj unuci, 17-godišnjoj lejdi Luis, ćerki princa Edvarda, koja je delila dedinu strast prema konjima i kočijama, te ju je on lično podučavao.

Deo imovine podeliće njegova deca, prinčevi Čarls, Edvard i Endrju, te princeza Ana. Ipak, kako se predpostavlja, većina bogatstva pripašće udovici Elizabeti. Osim imovine, postavilo se i pitanje - ko će naslediti njegovu titulu? Javnost je očekivala da će to biti Edvard, međutim odlukom porodice titulu će dobiti princ Čarls, koji će je proslediti Edvardu onog trenutka kada bude krunisan za kralja.

Pročitajte i Princ Filip ne krije razočaranje - Zašto se ona, kao i ja, nije odrekla karijere!?

gettyimages

 

Pored toga, nagađa se da je deo imovine, Filip ostavio humanitarnim organizacijama koje je podržavao, prenose Novosti. 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading