Ekskluzivno

Vesna Čipčić o ulozi bake: Malo je reći da sam uzbuđena!

Autor:

18.04.2021 15:00

Foto:

Foto:

Dramska umetnica Vesna Čipčić objašnjava kako je reagovala kad joj je kćerka i koleginica Anja Alač saopštila da je u drugom stanju



U proteklih nekoliko meseci mnogo je lepih zbivanja obojilo život glumice Vesne Čipčić (67). Na televiziji se emituju serije u kojima ima zapažene role (“Kalkanski krugovi” i “Aleksandar od Jugoslavije”), nedavno je u Beogradskom dramskom pozorištu (BDP) imala premijeru, ali vest koja ju je obradovala više od svih jeste da njena kćerka, glumica Anja Alač, čeka bebu. Buduća baka na unuče gleda kao na najveću životnu nagradu.

- To je sreća najveća. Preuzbuđena sam, malo je reći da sam uzbuđena. Presrećna. Sigurna sam da ću se dobro snaći.

Pročitajte i Vesna Čipčić opisala svoju borbu s virusom: Sama sam sebi davala injekcije!

Jakov Simovic

 

U poslednjoj godini veoma joj nedostaje pozorišna sala ispunjena publikom. 

- Ne mogu vam opisati koliko me je obradovao povratak u pozorište jer smo bili u jednom neprirodnom stanju. I čini mi se da sa otvaranjem pozorišta svi kao da polako počinjemo da se budimo. To je samo moj, možda i krivi utisak, ali deluje mi kao da smo počeli da koračamo sigurnijim koracima kojima smo išli pre pandemije. Ipak, predstave još uvek nisu onakve kakve treba da budu, niti je publika onakva kakva treba da bude. Za dobru predstavu, za dobar rezultat jednog komada, potrebna vam je puna pozorišna sala, a ne da bude popunjeno svako peto mesto. Mnogo mi nedostaju zabave koje sam pravila u dvorištu moje kuće. Sada i rođendane slavimo sa zabodenom svećicom u krofnu ili u krompir, nema smisla.  

Sužen izbor!

Osim u pozorištu, Vesnu trenutno gledamo na televiziji, u serijama “Kalkanski krugovi” i “Aleksandar od Jugoslavije”. Zadovoljna je ulogama koje dobija. A i da nije, kaže da nema ništa od toga da se žali.

- Retko se dešavaju uloge koje glumici u starijem životnom dobu mogu da ponude nešto što zadovoljava njen umetnički ukus. Što bi jedna moja koleginica rekla: “Ili igramo mlade prostitutke, ili stare babe.” No, to je tako, pa tako. Ne sekiram se preterano zbog toga jer sve što dobijam u ovom trenutku, a mislim na zadatke u pozorištu i na televiziji, nešto je što mi prija i u čemu se dobro osećam. A to je najvažnije.

Pročitajte i Anja Alač osvojila srca publike: Da li znate koja poznata glumica je njena majka?

Mirko Tabašević

 

Nedavno je izvedena premijera predstave “Tiho teče Misisipi” na sceni BDP-a, koju je po romanu Vladimira Tabaševića režirao Ivica Buljan.

- Ivica je dosad režirao barem u tridesetak zemalja, što dovoljno govori o njegovom kvalitetu. Dugo pratim njegov rad, odlazila sam na njegove premijere u Zagreb ili Ljubljanu. I svaki put kad sam se našla u gledalištu, imala sam utisak da poobaram sve oko sebe, da skačem i govorim: “Evo me, dolazim i ja da igram sa vama!” Mi ovde u Srbiji, nažalost, ne negujemo pozorište kao njegovo. I to mi je čudno: zašto se naši mladi reditelji ne bave takvim pozorištem, zašto ne neguju estetiku kakvu ima Ivica? On je, zapravo, do te mere mlad da na pravi način korespondira sa današnjom omladinom, sa današnjim mladim glumcima. Bilo bi logično da neko to preuzme od njega, da krene njegovim putem.       

Komentari. (0)

Loading