Milica i Ivan Zarić talenat su nasledili od svog oca - Sećate li se Lepog Caneta?

Autor: Gloria.rs

15.04.2021 13:00

Foto: Jakov Simović/Gloria

Milica i Ivan Zarić dobro su poznati široj javnosti. Na daskama koje život znače, zaokupljeni su raznim projektima, a na malim ekranima gledamo ih u popularnim serijama "Tajna vinove loze" i "Klan". A da li se sećate njihovog oca, Lepog CanetaDragan Zarić (1942 —  2000), Milorad i Lepi Cane, bio je jedan od najvoljenijih glumaca, prvenstveno komičar, širom ondašnje zemlje.

Po završenoj akademiji bio je član Beogradskog dramskog pozorišta odakle je ubrzo prešao u Narodno pozorište čiji član ostaje do poslednjeg dana. Odigrao je više od 50 uloga.

Pamtimo ga kao člana kafanskog tria "Muzikanti". U seriji autora Dragoslava Lazića, glumio je Lepog Caneta, kako su ga u narodu i nadalje zvali, pored Milana Srdoča i Jovana Janićijevića. Drugari koji muzikom uveseljavaju narod, postali su prave TV zvezde.

Pročitajte i 

Uloga Milorada Jovanovića iz serije "Ljubav na seoski način", donela mu je još jedno priznanje publike, a kako kaže njegova ćerka, Milica Zarić, on se sjajno nosio sa slavom i kod kuće uvek prvo bio - tata:

- To što je on bio glumac u porodici nije imalo veliku težinu jer on tome nije pridavao značaj. Bio je muž i roditelj, ali tata na prvom mestu. Okolina je bila ta koja je stalno govorila Dragan Zarić - lepi Cane. U bivšoj Jugoslaviji je bio velika zvezda i gde god bismo putovali, ljudi su ga pozdravljali. Kod kuće je sebe stavljao u treći plan. Nije nas opterećivao time što je glumac, što mora da sprema ulogu - priseća se Milica.

Ivan Zarić ističe da je zbog takvog ophođenja Dragan platio veliku cenu u poslu.

- To je bila njegova odluka, koja je nama obrazložena tek kasnije kada smo sazreli. Shvatili smo da je njemu to što je porodicu stavljao na prvo mesto oduzimalo od posla. Svesno je platio taj ceh.

Pročitajte i Tajne prirodne lepote Milice Zarić - Organska kozmetika i nezaobilazni ruž

Danas oboje pronose tu očevu misiju u svojim porodicama.

- Trudim se da gazim tim tatinim stopama iako znam da nekad moram da budem više posvećena poslu - rekla je Milica za Gloriju.

Od velikih glumačkih zasluga, njegova deca najviše bi izdvojila jednu ulogu koja je bila samo za njih igrana, ulogu roditelja. Kako kažu, njima treba da zahvale na skladnom odnosu koji su očuvali do danas.

- Imali smo sreću da su nas roditelji podizali i vaspitavali usmeravajući nas jedno ka drugom. Uvek smo nas dvoje bili jedan tim, a njih dvoje drugi, bračni. Bili smo saveznici još kao klinci. Prolazili smo kroz život zajedno, i najlepše i najteže trenutke. U godinama kada smo postali zreli ljudi, našli smo granice u smislu da imamo naše nove porodice i da se ne mešamo onom drugom u tim odnosima. Svako se drži svoje porodice, ali smo zauvek tu jedno za drugo - otkriva Milica.

Međutim, pamtim da smo na prva putovanja, letovanja i zimovanja bez roditelja, išli zajedno. Uvek smo bili tandem i tako smo sazrevali. Nas dvoje smo bili uigrani i roditelji su nam davali samostalnost - rekla je Milica.

Pročitajte i Milica Zarić i Marko Živić - Prasetina je najukusnija na premijeri

Jakov Simović/Gloria

 

Otac im je u nasledstvo ostavio ljubav prema glumi, od njega su se učili posvećivanju porodici, a Dragan je u njih mudro utkao jednu plemenitu ideju, koje se i danas pridržavaju.

- Tata nam je pričao priču o snopu pruća koje se ne može slomiti kada je skupa, ali može kada se lomi jedan od jedan prut. Govorio nam je da dokle god se nas dvoje držimo zajedno, teško će moći da nas slome. Bilo je teških perioda u prelasku iz mladosti u zrelo doba, kada smo bili razdvojeni, kao i kada je život počeo da nas šamara u poslu. Nas dvoje smo previše vaspitani za ovo doba. Mogli smo bolje da prođemo da smo bili snalažljiviji - objasnila je Milica, koja u bratu Ivanu ima velikog saborca za ceo život.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading