Velika tuga

Bakingemska palata potvrdila tragične vesti - Preminuo princ Filip!

Autor:

09.04.2021 13:35

Foto:

Foto:

Preminuo princ Filip, vest koja je do temelja potresla britansku monarhiju. Sve zastave na znamenitim objektima spuštene su na pola koplja, a Velika Britanija



Vojvoda od Edinburga princ Filip preminuo je danas u svom domu u dvorcu Vindsor u 99. godini života. Iza sebe ostavio je neutešnu suprugu kraljicu Elizabetu II, koja je sa velikim bolom potvrdila ove vesti.

- Sa velikom žalošću njeno visočanstvo kraljica objavila je smrt svog voljenog supruga, njegovog visočanstva princa Filipa, vojvode od Edinburga - stoji u zvaničnom saopštenju kraljevske porodice.

- Njegovo veličanstvo preminulo je jutros u svom dvorcu Vindsor.

Zdravstveno stanje princa Filipa već dugo jedna je od glavnih tema u Velikoj Britaniji. Sredinom februara ove godine Filip je hospitalizovan u bolnicu 'Kralj Edvard VII', iz Bakingemske palate tada su poručili da nema razloga za brigu. Navodno je, hospitalizacija usledila po savetu njihovog lekara, ne bi li se njegovo stanje držalo pod prismotrom iz predostrožnosti. Od tada, međutim stvari su se znatno pogoršale.

Nedavno, vojvoda od Edinburga podvrgnut je operaciji srca, koja je navodno bila uspešna, ipak njegovo vremešno telo, nažalost, nije izdržalo proces oporavka.

Pročitajte i Kraljevska porodica u strahu - Princ Filip hitno operisan!

Profimedia

 

 

Komentari. (0)

Loading