Tragična sudbina

KO JE MERIMA ISAKOVIĆ: Tužna sudbina glumice koja je optužila Lečića za silovanje!

Autor:

08.04.2021 13:20

Foto:

Foto:

Merima Isaković optužila je Lečića za silovanje, nakon četiri decenije tišine, čuvena jugoslovenska glumica odlučila je da progovori, a njena tužna sudbina dobrano je potresla javnost.



Merima Isaković svojevremeno bila je jedna od najvećih mladih glumaćkih zvezda Jugoslavije, njen uspon nažalost, prekinula je tragična nesreća koju je preživela sa 21. godini života.

Nakon toga, završila je studije psihologije. Sada živi i radi u Australiji, kao psiholog i klinički neuropsiholog. Svoj fokus usmerila je na oblasti traume, u želji da pomogne drugima u zaceljenju najdubljih rana, upravo zbog činjenice da je i sama pre četredeset i tri godine iskusila nešto što ni jedna žena, nikada, ne sme da doživi.

Gloria Arhiva

 

Glumica je rođena 1959. godine, svojevremeno važila je za jednu od najatraktivnijih Jugoslovenki. Do svoje 21. godine učestovala je u više ostvarenja, 'Ljubav i bes', 'Jovana Lukina' i 'Neka druga žena', a nakon pomenute nesreće, njena karijera iznenada je prekinuta, pošto je nakon saobraćajke ostala invalid.

Merima Isaković optužila Lečića, zbog velike traume izabrala da se bavi ovim poslom!

- Radim kao klinički psiholog i klinički neuropsiholog ili superviziram studente-interniste koji su na kliničkoj praksi. Koristimo Zoom, Facetime ili Viber, u zavisnosti šta klijentima najviše odgovara. Radim iz moga stana tako da je moje razmaženo kučence stalno sa mnom. Ponekad viri u ekran i klijenti to jako vole da vide. Tek joj je pet ipo meseci. Zove se Luna, a ja je treniram da bude terapeut-kučence. Predivna je, blage naravi, svi je u naselju znaju i vole. Nekoliko večeri u nedelji i svakog vikenda provodim divno vreme sa mojom decom: sinom i snajom. Često dovedu svoje bliske prijatelje pa onda kuvamo, družimo se, pričamo. Toga nikad dosta - ispričala je Merima kako provodi dane nakon, prenose Novosti.

- Kada ne radim, ili u pauzi između seansi, igram se baštovanluka. Pričam sa cvećem, a sa voćkama pupoljcima. Neizmerno volim talase i ptice, taj neposredni miris mora. Kao da živim harmoniju prirode.

Pročitajte i Nakon Danijele Štajnfeld i Merima Isaković optužila je Branislava Lečića za silovanje: Imala sam samo 18 godina!

Gloria Arhiva

 

Merima je u Beogradu živela sve do 1996. godine, kada je donela odluku da napusti Srbiju.

- Glumu sam upisala kada mi je bilo sedamnaest godina. Otišla sam na prijemni i bila primljena, mada sam želela da studiram i medicinu. Pre saobraćajnog udesa, osamdesete, spremala sam se za prijemni ispit na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Glumu sam počela studirati u klasi Ognjenke Milićević, ali sam posle snimanja filma "LJubav i bijes" prešla u klasu profesora Milenka Maričića. Moji najdraži prijatelji bili su Žarko Laušević, Enver Petrovci i Boris Komnenić. Prvu filmsku ulogu dobila sam sedamdeset i sedme u filmu "Ljubav i bes". Žarko i ja smo dobri prijatelji još od Akademije, među nama je uvek postojao neki fluid - Otkrila je ona svojevremeno.

Predviđali su joj veliku karijeru, međutim, u vreme kada je film 'Neka druga žena' u kom je tumačila glavnu ulogu, zajedno sa legendom srpskog glumišta Draganom Nikolićem, počeo sa prikazivanjem dogodila se saobraćajka, a zbog teške povrede kičme, njen život se zauvek promenio. 

Gloria Arhiva

 

- Od svog prvog filma imala sam dovoljno novca da kupim mali splav na Savi i fijat 126p, poznat kao peglica. Bili smo iza Palate Federacije, išla sam onim delom ulice gde sve tri trake idu u jednom smeru. Moj brat vozio je 50 na sat i bili smo u zelenom talasu. Prošli smo semafor i odjednom začuli škripu kočnica automobila koji je išao iz pravca hotela Jugoslavija. Krenuo je za nama i počeo svojim automobilom da gura moju peglicu na pešačko ostrvo. Videla sam po licu da je čovek pijan, bio je potpuno podbuo, a ja sam sedela na suvozačkom mestu tako da sam praktično bila rame uz rame s njim - govorila je Merima u dahu, te nastavila:

Pročitajte i Pre šest godina napustio nas je šmeker svetskog glasa - Anegdote Dragana Nikolića za pamćenje!

- Moj brat počeo je da se ljuti, a ja sam govorila: Pusti, stani... To je sve trajalo nekoliko sekundi, a onda se branik tih kola zakačio ušavši u naš blatobran. Naglo je zakočio da se okrene i da nas udari, ali peglica se od tog trzaja otkačila i počela da klizi, a onda i da se prevrće. Krovom je udarila u banderu i praktično se popela uz nju, a onda pala dole. S nama je bio i moj drug Nedim u vojničkoj uniformi, išli smo u Dom armije da tamo nešto recitujem, pošto je on sa kapetanom dogovorio odsustvo od tri dana ako me dovede. On je prilikom tog pada izleteo kroz ono malo zadnje staklo na peglici. Brat se okrenuo i pokušao nogom da izbije moja vrata kako bih i ja nekako izašla, međutim, sve se odigralo suviše brzo i meni se bandera praktično utisnula u sedište, a u njegovoj konstrukciji bila je jedna šipka koja je izbacila moj pršljen napolje. Kičma se razdvojila, otišla paralelno i istisnula moždinu. O trenutku buđenja već sam pričala. Kad sam otvorila oči, shvatila sam da, hvala bogu, imam noge i pomislila da će sve biti u redu. I uz sve to što sam prošla, od nemogućnosti kontrole fizioloških funkcija do sedenja i pravilnog disanja, jer je sve to bila posledica povrede, zaista nikad nisam bila depresivna - zaključila je glumica svojevremeno.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading