Tužna istina

Ljubivoje Ršumović poručio: Danas bi me optužili za trgovinu decom!

Autor:

07.04.2021 12:25

Foto:

Foto:

Ljubivoje Ršumović otkriva zbog čega je imao sreće na početku svoje karijere, te kako je na njega uticalo čitanje određenih dela, ali i prolaznost 'digitalne drangulije'.



Poznati dečiji pisac Ljubivoje Ršumović danas je na K1 televiziji u emisiji ,,Kec na jedanaest“ izrazio uverenje da ,,digitalne dranguluje“, kako je nazvao nove načine zabave za decu, moraju proći kao i druga moda.

U razgovoru sa Aleksandrom i Boškom istakao je i da je imao sreću da na početku svog rada sarađuje sa Duškom Radovićem

- Kada sam ga upoznao, pitao je da li može da emituje moje pesme na radiju za decu. Ljutito sam odbio, jer sam mislio da to nisu pesme za decu, ali sam za honorar na kraju pristao.

Ršumović je gledaoce podsetio da knjiga postoji oko 2,500 godina, da je dovedena do savršenstva. ,,Sa svakom novom knjigom koju sam pročitao proživeo sam novi život”, dodao je. 

Komentarišući današnja shvatanja u odnosu na vreme u kojem je stvarao neke od svojih pesama, izjavio je da bi ga danas verovatno optužili za trgovinu decom zbog stihova u kojima tata ide da kupi detetu brata.

Pročitajte i Ljubivoje Ršumović: Samo od srećnih mladih ljudi rastu srećni odrasli ljudi

Pisac je na kraju i rekao da sve što je stvorio duguje svom detinjstvu i selu Ljubišu u kom je odrastao.

Ršumović je najavio i da će do kraja godine biti objavljen i četvrti nastavak njegove knjige pod naslovom ,,Fazoni i fore”.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading