Brenine i Bobine gastro vragolije

Autor:

30.03.2021 14:25

Foto:

Foto:

Brena i Boba živi su dokaz da "ljubav na usta ulazi". Njihov brak izdržao je probu vremena, a usklađivanju njihovih karaktera, koje je trajalo čitavu deceniju, kako kažu, umnogome je pomagala kuhinja kao stecište ljubavi i radosti življenja



Brena i Boba kažu da su za njihov brak najvažniji kuhinja i krevet, jer su to mesta gde najviše uživaju. Ovoga puta osvrnućemo se na jedan segment ove tajne, ne bi li smo otkrili šta se to krčka u Breninoj kuhinji.

Njihov bračno-gastronomski put počeo je krajnje romantično.

- Kad smo se upoznali bili smo u Njujorku u Hajatu, doručkovali smo jagode sa šlagom i šampanjac. To sam videla na filmovima i želela sam da probam - izjavila je svojevremeno Brena za Gloriju.

Pročitajte i Lepa Brena i Boba Živojinović praznike su proveli na ovoj egzotičnoj destinaciji!

Živojinovići obožavaju da jedu, ali je jačoj polovini pripala titula kulinarskog majstora.

- Čovek mora da bude nadaren za kuhinju. To je talenat kao za svaku umetnost. Bitno je imati viziju i smisao za kombinaciju. Hrana je u našoj kući posebna vrsta rituala. Uživam da idem i na pijacu - priznaje Boba, i otkriva "malu tajnu velikih majstora".

- Sva filozofija spremanja hrane je sadržana u jednostavnosti. Što jednostavnije i što više prirodnih začina, to je recept za uspešnog kuvara. Ako praviš ribu i staviš milion začina, ubije se ukus i to nije više riba. Jedino može da se doda malo maslinovog ulja, limuna i ruzmarina. Najviše volim da otvorim frižider, i u zavisnosti od toga šta ima u njemu da napravim neku kombinaciju. Moja jela su jednostavna, najviše vremena mi oduzme priprema a samo kuvanje traje desetak minuta. Nikada nisam shvatao ljude koji spremaju ručak po ceo dan.

Pročitajte i Ljubav koja je promenila život Lepoj Breni - 29. godišnjica srećnog braka! (foto/video)

Dasha Parker

 
Hrana kao životna filozofija

Brena priznaje da je Boba u kuhinji veći majstor od nje, pa ga od milošte zove i Džejmi, ali to joj ne smeta, naprotiv. On u pripremanju hrane uživa, a ona u njegovoj odlučnosti da učini sve kako bi se ona osećala dobro.

- Boban je potpuno apsolvirao sve vrste hrane koje postoje u svetu, to smo preneli kod nas i sada ih degustiramo. On je veći majstor u kuhinji od mene. Srećna sa što živim sa osobom koja će da učini sve da bih se osećala dobro. Boba može da provede u kuhinji po šest sati i predan je tome, kao što ja nekad po ceo dan mogu da sređujem kuću, do neke patološke perfekcije.

Boba obožava njihov nedeljni doručak, koji ponekad traje i tri sata, kao i da priprema hranu za svoje prijatelje.

- Kroz odnos prema hrani najbolje možeš da upoznaš ljude i najbolje vidiš kakav je neko čovek. Ima istine da su ljudi koji mnogo jedu zaista dobri, miroljubiviji su i iskreniji od onih koji hranu shvataju kao puko preživljavanje - zaključio je Boba za Gloriju.

A evo i jednog Bobinog jednostavnog specijaliteta koji će nas podsetiti na toplije dane.

Karpaćo od tune

Pročitajte i Domaćinska proslava Aranđelovdana - Raskošna trpeza na Breninoj i Bobinoj slavi (foto)

Larisa Blinova iStock Getty Images Plus via Getty Images

 

Sastojci: Celer, limun, maslinovo ulje, so, biber, tuna srednje veličine

Priprema: Celer iseći, izrendati koru limuna, dodati maslinovo ulje, so i biber i sve to izmešati. Svežu tunu iseckati na trake. Preliti marinadom, ređati na parčiće tost hleba i služiti.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading