Skoro sto godina skandaloznog života kraljevske porodice!

Autor:

11.03.2021 16:44

Foto:

Foto:

Skandal britanske kraljevske porodice stalna je tema kako u britanskim, tako i u svetskim medijima. Da nije sve počelo sa Megan Markl, pa ni sa princezom Dijanom, već da seže daleko u prošlost, novost je za mnoge.



Britanska kraljevska porodica jedna je od najinteresantnijih i uvek gorućih tema, sa manje ili više užarenim pričama, epizodama i razdobljima. Preko sto godina skandali manjih ili većih razmera mogli su se povezati sa britanskim titulama. Trenutno se nalazimo na tački koja bi se mogla nazvati Megzit, a ovaj period počeo je pre skoro godinu dana, u toku kojih se štošta odigralo i započelo, ali nije ni blizu kraju. S obrzirom da nam se bliži 31. mart, koji Britanci nazivaju zvaničnim Megzit danom, rešili smo da se osvrnemo skoro vek unazad ne bismo li napravili svojevrsni hronološki pregled većih afera, potresa i nemilih događaja koji su potsticali štampu i odjeknuli u javnosti poput bombe.

Pročitajte i Niski udarci sa dvora ili je Megan Markl stvarno zlo?

 

No, pre nego što krenemo u istoriju, da se osvrnemo na nova dešavanja koja se tiču odgovora kraljevske porodice na optužbe za rasizam iznesene u emisiji Opre Vinfri, 7. marta. 

Princ Vilijam i Kejt Midlton prvi put su bili u zvaničnom izlasku od skandaloznog intervjua. Na pitanje novinara Sky Newsa upućenog princu Vilijamu da li je kraljevska porodica rasistička, on je ljutito odgovorio da svakako nije. On je tom prilikom rekao i da još uvek nije razgovarao sa svojim bratom Harijem, ali da svakako namerava da to učini.

Dok čekamo rasplet, nije zgoreg da se podsetimo istorije, koja se, videćete, u slučaju ove porodice, ponavlja.

Pročitajte i Ponovo problemi - kraljica Elizabeta ogorčena na Harija i Megan

 

Kralj Edvard VIII je abdicirao 1936. godine ne bi li sklopio brak sa razvedenom Amerikankom (zvuči poznato?). Samo godinu dana nakon što je stupio na tron, Edvard je morao da ga se odrekne u zamenu za ljubav sa socijalistkinjom Valis Simpson pošto je Engleska crkva zabranila da se kralj oženi razvedenom ženom.

Princeza Margaret, sestra kraljice Elizabete II, zaljubila se u oženjenog čoveka, oficira Pitera Taunsenda. On se razveo 1953, i zaprosio Margaret, ali je engleska crkva, kao i u slučaju kralja Evarda, zabranila ovakvu vrstu braka. Samo što je u ovom slučaju rasplet bio drugačiji - Margaret je odabrala da ostane na dvoru. Nedugo potom, udala se za fotografa Antonija Armstronga Džonsa, ali je ovaj brak eksplodirao obiljem skandala i medijskih napisa. Nakon perioda svađanja u javnosti, dugih odvojenih putovanja i šuškanja o potencijalnim ljubavnicima, Margaret se razvela i ponela titulu pionirke u razvodima u kraljevskoj porodici u novijim vremenima.

Pročitajte i Kraljica Elizabeta pokradena - Neverovatna vrednost ukradenih stvari!

Photo: PA, PA Images profimedia

 

Princeza Dijana i princ Čarls - u jednom, opet skandaloznom intervjuu, Dijana je Martinu Baširu rekla da je u njenom braku bila velika gužva jer ih je bilo troje. Ona je sa Baširom pričala i o nedaćama javnog života i svojim problemima vezanim za bulimiju, samopovređivanje i depresiju. Ovoj emisiji prethodili su transkripti razgovora sa ljubavnikom, u njenom, i ljubavnicom u Čarlsovom slučaju. Naravno, par je ubrzo bio zvanično razveden, a samo godinu dana potom, princeza Dijana poginula je u saobraćajnoj nesreći. Ovaj nemio događaj stavljen je na savest paparacima, koji su princezin auto besomučno jurili u tunelu.

Pročitajte i Nekadašnji kuvar kraljice Elizabete II o braku Lejdi Di i princa Čarlsa - ovo je prava istina

PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

 

Sara Ferguson Ferdži razvela se od princa Endrua, nakon što je u javnost isplivala fotografija na kojoj je u škakljivoj pozi sa jednim biznismenom. Međutim, tu nije kraj, 2010. jedan novinar se lažno predstavlja kao biznismen i nudi joj mito od 633 hiljade dolara ne bi li mu omogućila pristup ka njenom bivšem mužu. Snimak primanja mita završio je u medijima, a Sara se javno izvinila, pravdajući se da je loše procenila situaciju.

Ali i princ Endru je podelio svoju dozu prljavog veša. Zbog prijateljskih veza sa seksualnim prestupnikom Džefom Epstajnom, veoma je kritikovan u medijima, a u periodu od 2011. do 2019, odricao se svojih zvaničnih dvorskih poslova. Sve je kulminiralo kada je princu pripisano da je više puta imao seksualne odnose sa maloletnicom, koja je na takav čin nagovorena od strane kontraverznog Epstajna.

Pročitajte i Radosne vesti na britanskom dvoru - princeza Evgenija je trudna!

Capital Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

 

Princ Hari je sa 17 godina bio na rehabilitaciji zbog pušenja marihuane. U bolnici je bio jedan dan, svega jedan dan. I jedno i drugo skandalozno je po sebi, ali je princ nastavio da šokira javnost. Osvanuo je na naslovnoj strani novina The Sun obučen u nacističku uniformu (u pitanju je bio loš odabir kostima za maskenbal), a nekoliko godina potom, 2012, britanski tabloid je objavio fotografije na kojima je bez uniforme, ali i bez ikakvog odela, zapravo je go. Ove fotografije su nastale zbog Harijevih loših poteza u bilijaru, koji se igrao u skidanje.

Pročitajte i Potez koji bi Hariju i Megan mogao da zatvori vrata Bakingemske palate?

prntscrn

 

Megan Markl je do oltara hodala sama, jer je njenom ocu, navodno, zdravstveno stanje bilo narušeno, a kasnije je tužila jedan tabloid jer je objavio privatno pismo koje mu je poslala. Da podsetimo, ona je u vrlo lošim odnosima sa svojom porodicom. 

I sad se već polako bližimo sadašnjem trenutku, marta 2020. Megan i Hari zvanično odstupaju od svojih kraljevskih dužnosti i evo nas u Megzit periodu, na korak od Megzit dana, koji je simbol novog početka ili novog sunovrata dinastije Vindzor, koja uprkos svim aferama i skandalima opstaje jos od 10. veka.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading