Dajana Paunović zalaže se za osnaživanje žena i još uvek veruje u brak

Autor:

10.01.2021 20:00

Foto:

Foto:Dajana Paunović uživa u ljubavi partnera koji je podržava i pruža oslonac u profesionalnom napretku. Nasmejana voditeljka priznaje da i dalje veruje u brak, kao i da sa bivšim suprugom ima odličan odnos. (Pročitaj: Danica i Filip Karađorđević – Nigde nije lepo kao kod kuće)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DAJANA (@dajana.paunovic)

Jedna od tema kojima je u poslednje vreme zaokupljena tiče se rodne ravnopravnosti, o čemu je, pored ostalog, govorila u ekskluzivnom intervjuu za "Story".

- Proteklih godina smo kao društvo dosta u tom pogledu napredovali, te nam sad gotovo polovinu Vlade čine žene. Ima tu još dosta da se radi, ali smo na dobrom putu. Budući da su pripadnice lepšeg pola u sferi visoke politike dobile adekvatan položaj, imamo zadatak da to isto postignemo na nižim nivoima. Kroz afirmativne projekte, izmene zakonske regulative i prisustvo u javnosti mislim da možemo mnogo toga da uradimo na rešavanju dubinskih problema, čime ćemo osnažiti društvo. (Pročitaj: Snežana Đurišić – Najveća lepota dolazi iznutra)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DAJANA (@dajana.paunovic)

Dajana Paunović - Žene treba osnažiti

Činjenica je da se na našim prostorima žene često nalaze u inferiornom položaju. Nekad je to posledica njihove svesne žrtve, a nekad okolnosti na koje je teško uticati.

- Govoriću iz ličnog iskustva. Dok sam bila udata, nisam radila. Suprug je beležio profesionalne uspehe i donosio prihod, što mi je pružalo materijalnu sigurnost. Međutim, danas, kada zarađujem, osećam se lepše. Raspolažem sama svojim vremenom i novcem, zbog čega imam potrebu za napretkom. Istina je da novac i uspeh ne mogu kupiti sreću, ali nesreću čine mnogo ugodnijom. Zato sam za osnaživanje žena. Želim da, osim materijalno, postanu bogate znanjem, duhovno, psihološki... (Pročitaj: Ovo je definitivno bila njena godina – Glumica ostvarila zacrtani cilj)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DAJANA (@dajana.paunovic)

Kod svog emotivnog partnera Dajana posebno ceni snagu i hrabrost.

- Čovek koji mi je dotakao dušu više je nego snažan, hrabar i pametan. Ljubav s njim mogu da opišem kao udar groma, a ta emocija odslikava svaki dan mog života.

Lana Dedić

Autor