Neprepoznatljiva - Vesna de Vinča je liniju dovela do savršenstva, a evo i kako

Autor:

14.01.2021 12:00

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Miloš Nadaždin, Instagram

Foto: Izvor:Gloria.rs, Foto:Miloš Nadaždin, InstagramVesna de Vinča već decenijama praktikuje specifičan način ishrane, a u pitanju je svojevrsna dijeta, tj. gladovanje. Zahvaljujući tome je ne samo čila i puna energije, već ima zavidnu liniju i izgleda mladoliko. Pa ipak, da bi postigla sve to, morala je da uloži veliki napor i volju jer do promene nije došlo preko noći.

– Počela sam s gladovanjem kao načinom života pre 30 godina. Paralelno pišem knjigu koja je zbir tog mog zaista uzbudljivog saznanja i dnevnika koji želim da prenesem čitaocima, ali i znanja iz ogromne literature o nauci o gladovanju. Zvaće se „Gladovanjem do zdravlja – 30 godina iskustva – 42 dana bez hrane”. Završavam je brzo. Vreme korone me je isprovociralo da je napišem jer nikada nisam imala vremena kao sada da podelim to vredno iskustvo koje mnoge može spasti i naučiti nas životu bez bolesti. Osim toga, pitanje imuniteta je sada najvažnije. Imunitet se baš gladovanjem povećava. (Pročitaj: Imate problema sa imunitetom? Probajte ovaj čudesan napitak, korist je višestruka!)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vesna de Vinca, Ph.D (@vesnadevinca)

Vlasnica agencije „Miss Yu” otkriva da je u celu priču ušla kako bi se izborila sa bolešću štitne žlezde.

– Prva saznanja o izazovu gladovanja dobila sam na svojim putovanjima. Pročitala sam 1991. knjigu austrijskog naturopate dr Rudolfa Brojsa „Rak, leukemija i druge prividno neizlečive bolesti, izlečive prirodnim putem”, čijih pravila se i sada držim. Govori o neverovatnoj mogućnosti podizanja odbrambenih snaga organizma gladovanjem i lečenja prirodnim putem, čak i neizlečivih oboljenja. Brojs je spasao više od 50.000 života, o čemu postoji ogromna dokumentacija. Kada sam svojevremeno kao ratni izveštač, zbog užasa koje sam videla i zabeležila, dobila bolest štitne žlezde, rešila sam da se ne predam lekovima i operacijama, već da probam da preporukama dr Brojsa saniram bolest – rekla je za magazin „Story”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vesna de Vinca, Ph.D (@vesnadevinca)

Vesna de Vinča - Gladovanje je korisno

Vesna ističe da je gladovanje višestruko korisno i da bi trebalo gladovati 24/42 sata, najmanje jednom u dve nedelje. Priznaje da to na početku nije lako, ali da se organizam vremenom navikne:

– Gladujem lagano, bez stresa, sigurna u već doživljene rezultate. Kombinujem različite škole gladovanja, a stvorila sam i svoj originalni način – gladovanje na zeolitu. (Pročitaj: Ovo je definitivno bila njena godina – Glumica ostvarila zacrtani cilj)

Zeolit razmućen u mlakoj vodi, kao i čajevi od žalfije, kantariona, nane i matičnjaka su uz sok od cvekle, šargarepe, rotkve, celera i krompira redovno na njenom meniju. Pred spavanje uzima čaj od valerijane ili matičnjaka i čašu zeolita.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vesna de Vinca, Ph.D (@vesnadevinca)

Da bismo bili zdravi, potrebna je redovna detoksikacija, smatra ona.

– Redovno čišćenje organizma od otrova, teških metala, radioaktivnih supstanci i slobodnih radikala je neophodno! Otac medicine Hipokrat je rekao: „Ako telo nije očišćeno, što ga više hraniš – više mu štete donosi”. Uzimanje lekova na zatrovan organizam dalje povećava toksičnost. Mnoge bolesti se tako definišu – kao eksplozija toksina u nama. Gladovanje je posebna vrsta samoizlečenja i „operacije iz prirode”. To je operacija bez noža, a hirurg je – priroda. Utvrdila sam to na ličnom primeru. Dok sada gladujem, vidim kako mi celulit nestaje, koža dobija roze zdravu boju i elastičnost, a oči sjaj. Počinju regeneracija i podmlađivanje organizma. To je treći uspeh gladovanja, a četvrti je duhovno usavršavanje.

Lana Dedić

Autor