Oduševljava nas glumom, ali otkriva da Akademiju nije upisao iz prvog pokušaja

Autor:

18.01.2021 18:00

Foto:

Foto:



Aleksandar Dimitrijević, mladi glumac i zvezda serije „Klan“, podelio je utiske nakon završetka prve sezone ove popularne serije.

- Svi smo zajedno sinoć odgledali poslednju epizodu serije „Klan“ i bilo je veoma uzbudljivo i emotivno. Drago mi je da smo tako, svi zajedno, ispratili ovu prvu sezonu. Tokom nedelje trebalo bi da dobijemo scenario za drugu sezonu i nastavak ćemo snimati ove godine. Reakcije publike su odlične i mnogo nam je drago zbog toga – izjavio je Aleksandar u emisiji „Kec na jedanaest“ na televiziji K1. (Pročitaj: Svoje najveće ljubavi Jelena Tinska se rado seća, ali danas biste ga teško prepoznali)

Mladi glumac otkrio je i da je za svoj lik, problematičnog Šoka, osmislio i poseban način hoda kako bi i govorom tela najbolje dočarao lik.

- Znate, kada je priča toliko dobro postavljena i kada je tekst dobar, kao što je to za ovu seriju tekst Slobodana Skerlića, onda je zaista lako glumiti. Naravno, Nedimu i meni kao mladim glumcima mnogo su značile pripreme pred snimanje sa Skerlom. Celo iskustvo rada na seriji bilo nam je veoma značajno i Nedim i ja volimo da kažemo da nam je „Klan“ bio značajan jednako koliko i cela jedna godina na Akademiji. Mnogo smo naučili – kazao je Aleksandar. (Pročitaj: Lena Kovačević je na naslovnim stranama magazina u Turskoj, a razlog je sjajan!)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleksandar Dimitrijević (@aleksandar__dimitrijevic__)

Aleksandar Dimitrijević prisetio se početka rada na seriji

Ovaj dvadesetsedmogodišnjak prisetio se i samih početaka rada na seriji, kada je njegov kolega Nedim Nezirović pozvao Skerlića da proveri da li je zaista mislio da njih dvojica glume u seriji.

- To je jedan veoma smešan momenat, jer realno kada nas dvojicu pogledate privatno, ne biste nam dali ni ovcu da čuvamo. Nismo mi ti opasni momci koje biste na prvu loptu uzeli za ovakve uloge, ali, zato ni naši likovi nisu na prvu loptu. Ono što je veoma važno da istaknem i da poručim naročito klincima jeste da Šok i Paša nikako nisu likovi na koje bi iko trebalo da se ugleda. Oni su loši ljudi. Mogu vam biti simpatični tek toliko da vas nasmeju u nekim situacijama dok gledate seriju, ali ništa dalje od toga. Ova serija je objektivna slika kriminala, a ne njegova promocija – iskren je Dimitrijević.

Mladi glumac ispričao je i da iako je gluma bila njegov prvi izbor morao je brzo da pronađe alternativu, jer nije iz prvog puta uspeo da upiše Akademiju.

- Produkciju sam upisao kao prelazno rešenje, jer sam imao svega sedam dana da se odlučim koji mi je drugi izbor kada sam saznao da nisam položio prijemni za glumu. Otac i veliki deo porodice završio je ekonomiju, pa sam i o tome nakratko razmišljao, ali sam brzo odustao. Produkcija je bila sledeći izbor i njome se i dalje bavim, radim dokumentarne filmove, a u međuvremenu sam upisao i glumu. Trenutno je pauza, ali igram i u Akademskom pozorištu „Krsmanac“ – ističe Dimitrijević.

Lana Dedić

Autor