Posle prvog časa kod Aleksića, Milica Milša pobegla je glavom bez obzira

Autor:

21.01.2021 18:00

Foto:

Foto:



Nakon glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić, mnoge nekadašnje učenice reditelja i nastavnika glume Miroslava Aleksića podnele su protiv njega tužbu za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje. Među onima kojima je čuveni Aleksić ostao u lošem sećanju je i Milica Milša. Renomirana glumica ističe da joj je samo jedan susret sa Miroslavom bio dovoljan da odustane od njegove škole “Stvar srca”. (Pročitaj: Klupko se odmotava – Isplivavaju sve gori detalji slučaja Miroslav Mika Aleksić)

“Podržavam žrtve uvek i podržavam i Milenu i Ivu i sve devojke. Neka idu do kraja, one su tako hrabre. Ja sam bila samo jedan dan kod njega u školi, na jednom času.  Meni se nije dopao taj jedan čas i ja sam to otvoreno i rekla pred svom tom decom tamo i pred njim. Više nikada nisam došla. Rekla sam da mi se ne dopada i pred njim, i to zašto je takav prema toj deci.
To je bilo u Radiju Beograd, ja sam bila tinejdžer,  i desilo mi se to da sam čekala lift, sa ostalim nekim ljudima, odraslim. Bio je i on i rekao mi je da lift nije za mene. Ja sam pomislila da je možda prepun lift i da bih možda trebalo da sačekam drugi zbog težine i toga, međutim on je rekao da taj lift nije za mene, da je to za njih, a da ja moram da idem peške. I ja sam na to rekla: ” Ne, ako je lift za vas, onda je i za mene, ja se ne razlikujem od vas” i ušla  u lift. Došla sam gore, na čas. Tamo, na času, gledala sam sve to i nije mi se dopalo, ni takva atmosfera ni takvo ophođenje, apriori autoriteta prema nekome… Ja tako nisam vaspitana, ja to ne prihvatam i lepo sam tako i rekla. Zašto da se tako ponaša prema njima, pa oni nisu ništa krivi. Prosto, nije mi prijalo. Ti metodi meni nisu prijali i nikada više nisam otišla. Naravno, nikome ne pada na pamet da se tako nešto može desiti, međutim to se dešava u svim sferama pa i u školama glume. Nažalost, to je realnost protiv koje treba da se bori”, izjavila je Milša za "Objektiv". (Pročitaj: Bolno priznanje Danijele Štajnfeld: Nisam se usudila da bilo kome kažem šta mi se desilo (video)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milica Milša (@milicamilsaisakovic)

Milica Milša podržava žrtve

"Nema niko prava nikoga da zlostavlja i uvek sam na strani žrtve i podržavam devojke, bravo za njih! One su hrabre i svaka im čast i treba ih podržati. Veoma je bitno to što su uradile. Krenule su u tu bitku i treba da ih podržimo, kao i sve žene, u svakoj profesiji. Trebalo bi da se već jednom čuje glas ugnjetavanih i jednostavno da se stane na put takvim ljudima”, iskrena je Milša. (Pročitaj: Kroz Aleksićevu torturu prošla je i Branka Katić, a svega se jasno seća)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milica Milša (@milicamilsaisakovic)

Ona je dodala da je Aleksića ponovo srela mnogo godina kasnije, kad je već bila afirmisana u svetu glume:

“Sreli smo se posle dosta godina, na Festivalu u Herceg Novom gde sam imala svoj film i on mi je rekao: “Ja sam znao da ćeš ti da uspeš, ti si bila takav karakter, odmah sam to znao”.

Lana Dedić

Autor